Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλλη η πραγματικότητα του σπουδαστή...

Τις πραγματικές τους ανάγκες έβαλαν μπροστά οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, κόντρα στις αυταπάτες περί νεανικού... επιχειρηματικού πνεύματος που μόνο στόχο έχει να είναι οι νέοι εργαζόμενοι υποταγμένοι στις ορέξεις των εργοδοτών. Ετσι με παρέμβασή του ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, σε εκδήλωση για τις «Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας», κάλεσε τους σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στα κελεύσματα της υποταγής και να διεκδικήσουν με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.

Στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη βδομάδα στο Περιστέρι, με θέμα: «Η τόνωση της επιχειρηματικής συνείδησης στους νέους ανθρώπους. Ενέργειες και προοπτικές», ήταν «καλεσμένα» τα δημόσια ΙΕΚ Περιστερίου και Αγ. Αναργύρων, με... απουσία σε όποιον σπουδαστή δεν πήγαινε. Απέναντι στην υποκρισία του πνεύματος της επιχειρηματικότητας που στην πράξη θέλει να γαλουχήσει τους νέους με τη λογική των εργοδοτών (για να είναι πιο πειθήνιοι και να έχουν «κατανόηση» στον εργοδότη όταν π.χ. δεν πληρώνει, απολύει, δεν καταβάλλει ασφάλιστρα κλπ.), οι σπουδαστές αντιπαρέβαλαν τη δική τους πραγματικότητα: Δε μας αφορούν αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας. Εμάς μας αφορούν τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη δουλειά, να παίρνουμε δωρεάν τα συγγράμματα και τα αναλώσιμα, να μην πληρώνουμε δίδακτρα στα δημόσια ΙΕΚ, να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά με πλήρεις αποδοχές...

Ιδιαίτερα θετική ήταν η αντίδραση των σπουδαστών, που συντάχτηκαν με το σύλλογό τους και αποχώρησαν από την εκδήλωση, ενώ πολλοί από αυτούς έκαναν το βήμα και γράφτηκαν στο σύλλογο για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους (και όχι αυτά των εργοδοτών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ