Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ανυπακοή, απειθαρχία, ρήξη

Φοιτητές, σπουδαστές, εργάτες δονούν την ατμόσφαιρα με συνθήματα. Τιμούν τις 9 δεκαετίες του ΚΚΕ, τα 40 χρόνια της ΚΝΕ και δηλώνουν: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός». Σάββατο πρωί και στο χώρο του Πολυτεχνείου το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταθέτουν στεφάνι.

«Το μήνυμα είναι ένα: Λαϊκή αντεπίθεση, ισχυρό ΚΚΕ για τη νίκη. Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια και η αστική τάξη. Να ηττηθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου», δήλωσε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο χώρο εκ μέρους του Κόμματος.

«35 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παραμένει επίκαιρο ένα δίλημμα για τη νεολαία. Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Και οι δύο επιλογές απαιτούν θυσία. Η μια για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, με απολύσεις, φτώχεια, ακριβοπληρωμένη αμάθεια. Η άλλη, που προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η ΚΝΕ, απαιτεί ανυπακοή, απειθαρχία, ρήξη για να βρουν δικαίωση τα οράματα του Πολυτεχνείου», δηλώνει ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, που κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ