Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ηταν όλοι τους εκεί

Ο αειθαλής Μίμης Παπαϊωάννου

Sportidea

Ο αειθαλής Μίμης Παπαϊωάννου
Σαν να μην πέρασε μια μέρα... πολλά από τα μεγαλύτερα αστέρια που πέρασαν από την ΑΕΚ, αλλά και από άλλες ομάδες, παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Νίκος Γκούμας», όπου και αντιμετώπισαν σε φιλικό αγώνα παλαίμαχους της Εθνικής Γερμανίας. Ο αγώνας αυτός πραγματοποιήθηκε προκειμένου η Ενωση να τιμήσει τον παλαίμαχο μεν, αλλά αμίμητο Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος, αν και δεν πέτυχε γκολ, είχε την ευκαιρία να ξαναφορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, για την οποία κάποτε τα έδωσε όλα...

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη και τίποτα δεν μπορούσε να σβήσει τις αναμνήσεις που... ξαναγυρνούσαν στο μυαλό των παλιών παικτών του «δικεφάλου», κάποιων πρώην αντιπάλων του αλλά και των περίπου 2.000 θεατών. Ούτε καν το τελικό 5-1 με το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν δε στάθηκε ικανό να διώξει τη συγκινησιακή φόρτιση. Χαρακτηριστικές, εξάλλου, του κλίματος ήταν και οι δηλώσεις του ίδιου του Μίμη Παπαϊωάννου, που είπε: «Είναι ό,τι καλύτερο για μένα και το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό που έγινε σήμερα (σ.σ. χτες). Ετσι πρέπει να γίνεται στο ποδόσφαιρο. Ολοι μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα που εδώ βρέθηκαν εκπρόσωποι και παίκτες άλλων ομάδων». Παράλληλα, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας επισήμανε: «Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν το είδωλό μου. Από την ημέρα που ξεκίνησα το ποδόσφαιρο ήθελα να τον φτάσω αλλά πιστεύω πως ποτέ δεν τα κατάφερα, αφού αναγνωρίζω ότι ο Μίμης ήταν καλύτερος». Την ίδια ώρα ο πρώην «κιτρινόμαυρος» της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης συμπλήρωσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα θα μπορέσει να ξαναβγεί ποδοσφαιριστής με το στιλ του, που ήταν κάτι το μοναδικό». Παρών, ωστόσο, στο παιχνίδι ήταν και ο Γκερντ Μίλερ, που έμεινε έκπληκτος από τη μικρή παρουσία του κόσμου και τόνισε ότι στο χτεσινό παιχνίδι κατάλαβε τη μεγάλη αξία του Παπαϊωάννου.

Για την... ιστορία, η μεικτή των Γερμανών διεθνών κέρδισε με 5-1 με γκολ που σημείωσαν οι Χέρμαν (20΄, 74΄), Σίπελ (59΄), Φαχ (66΄) και Ράινχαρτ (83΄). Για την Ενωση το μοναδικό τέρμα πέτυχε ο Λύσανδρος Γεωργαμλής (60΄).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ