Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειλεί με μηνύσεις και ο Σίμιτσεκ

Με μηνύσεις απειλεί και ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Μ. Σίμιτσεκ (μετά το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Π. Συναδινό), με αφορμή δημοσιεύματα που τον φέρουν να εμπλέκεται στην περίεργη και σκανδαλώδη υπόθεση της μεσολάβησης εταιριών για την ενοικίαση αιθουσών που στεγάστηκε η «Αθήνα 2004» στο Σίδνεϊ αντί του υπέρογκου ποσού των 660 εκατομμυρίων δρχ.

Με γραπτή του δήλωση ο Μ. Σίμιτσεκ σημειώνει: «είναι απολύτως ψευδή ότι υπήρξα μέλος ή μέτοχος ή μισθωτός οιασδήποτε εκ των εταιριών οι οποίες ή φέρονται από τα ίδια τα δημοσιεύματα να έχουν εμμέσως ή αμέσως σχέση με τη μίσθωση χώρων στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σίδνεϊ». Αναφέρει επίσης ότι «από το Φεβρουάριο του 1998 διατέλεσα διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας "PENTE LINK", εταιρία που είχε ως στόχο την οργάνωση και προβολή αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, από την οποία αποχώρησα οριστικά το Νοέμβριο του ίδιου έτους» και καταλήγει: «Η απόφαση για τη μίσθωση και τη διαμόρφωση του 5ου και 7ου ορόφου του Μουσείου ελήφθη ομόφωνα από το ΔΣ (τακτική σύνθεση), το οποίο και με εξουσιοδότησε να υπογράψω τη σχετική σύμβαση».

Τέλος, ο Μ. Σίμιτσεκ αναφέρει ότι «την επόμενη φορά που οιοσδήποτε τολμήσει να θίξει την ηθική μου ακεραιότητα, το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ