Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Επιβαρύνεται το ήδη αρνητικό κλίμα

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Γαλλία

Αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός για τη Γαλλία, όπου συνεδριάζει εκτάκτως η ΕΕ (με θέμα τις θεσμικές αλλαγές αλλά και το Γιουγκοσλαβικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις), ωστόσο τα προβλήματα στην κυβέρνηση και στο κόμμα του θα μείνουν εδώ και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να βαραίνουν το πολιτικό κλίμα, παρά την κυβερνητική προσπάθεια να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το ήδη βαρύ κλίμα στο ΠΑΣΟΚ έχει άλλωστε επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο μετά και την υπόθεση Σαλελέ, που έρχεται να προστεθεί στις υποθέσεις με τα κότερα, το ναυάγιο κλπ. Το θέμα με τον Χρ. Σαλελέ έχει σε τέτοιο μάλιστα βαθμό επιβαρύνει την κατάσταση που χτες ακούστηκε μέχρι ότι έχει ανατεθεί σε κυβερνητικά στελέχη να κάνουν έρευνα σε βάθος για τις επαγγελματικές δραστηριότητες στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος... Η σχετική φημολογία (που κατά μια εκδοχή μεταδόθηκε υπό μορφή «πληροφορίας» και από το 3ο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης!) διαψευδόταν κατηγορηματικά από υψηλόβαθμα στελέχη και από συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει περιθώριο για την κυοφορία τέτοιου είδους σεναρίων αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εντός της οποίας κινείται το ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα Σαλελέ, δε, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε την πρωθυπουργική δυσφορία, σε μια προσπάθεια μέσω αυτής της αποδοκιμασίας να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις όσον αφορά στην ίδια την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, για επιλογές στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μέχρι χτες είχαν και την ιδιότητα του κρατικού λειτουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ