Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Πρόκληση για το λαό η επικείμενη επίσκεψη Μπερνς

Ο Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς συνεχίζει την - σε ρόλο επικυρίαρχου - επιθεώρηση των «υπηκόων» του ανά την επικράτεια, προσπαθώντας να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού σαν φυσικός (συν)διαχειριστής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα. Ετσι, λοιπόν, την επόμενη Δευτέρα θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.

Η «περαντζάδα» του από χωρίο εις χωρίον και το «ενδιαφέρον» του για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την κάθε περιοχή εντάσσονται στην «επικοινωνιακή πολιτική» της αμερικανικής πρεσβείας, που - σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση - επιχειρεί με διάφορα προπαγανδιστικά τερτίπια να ανατρέψει τα αντιαμερικανικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Συν τοις άλλοις, ο κ. Μπερνς κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ είχε αναγγείλει ότι τον Οκτώβρη θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη τη Β. Ελλάδα, από κοινού με επιχειρηματίες, για να διερευνήσει τη δυνατότητα επενδύσεων στην περιοχή...

Κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, ο Αμερικανός ανθύπατος θα επισκεφτεί μάλιστα και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν έχει στρωθεί το «κόκκινο χαλί» ή αν θα του απονεμηθεί κάποιο μετάλλιο για την «ανιδιοτελή προσφορά του στην υπόθεση της εδραίωσης της ειρήνης», πάντως η Πρυτανεία του ΔΠΘ φροντίζει από τώρα να κλείσει συναντήσεις με φορείς του Πανεπιστημίου και ειδικότερα με τους φοιτητές.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη, ο Λάζαρος Μπάμπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης, δήλωσε στο «Ρ»: «Η παρουσία του Νίκολας Μπερνς στην περιοχή συνιστά πρόκληση απέναντι στο λαό και τη νεολαία της περιοχής και ειδικά τη σπουδάζουσα νεολαία, που όλο το προηγούμενο διάστημα καταδίκασε με τους αγώνες της τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, την άσκηση "Dynamic Mix", καθώς και το βρώμικο ρόλο της Νέας Τάξης στη ΝΑ Μεσόγειο γενικότερα. Θεωρούμε μάλιστα ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της Κομοτηνής - όπου υπάρχει η έντονη παρουσία της μειονότητας - γιατί γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν τις μειονότητες στην κατεύθυνση της αποσταθεροποίησης. Σε κάθε περίπτωση ο λαός και η νεολαία της περιοχής θα δώσουν περήφανη απάντηση στην επίσκεψη του μακελάρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ