Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση ο Ανάν

«Το μέλλον των συνομιλιών για το Κυπριακό θα κριθεί από την ύπαρξη ή όχι διορθωτικής δήλωσης από τον Κ. Ανάν», δήλωσε χτες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας. Παράλληλα, ο ίδιος στηρίζοντας την παραπάνω δήλωσή του, τόνισε ότι τα τέσσερα άτυπα έγγραφα που κατέθεσαν τα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη εκπηγάζουν από την εκτροπή που προκάλεσε η δήλωση Ανάν.

Συγχρόνως, ο Δ. Χριστόφιας επισήμανε ότι «στόχος είναι να πείσουμε αυτούς που μαγείρεψαν τη δήλωση, να μας δώσουν το τελικό έγγραφο, που να είναι στο πλαίσιο της σωστής βάσης του Κυπριακού». Και συμπλήρωσε ότι πρέπει να επιμείνει η πλευρά μας στην κατεύθυνση να υπάρξει διορθωτική δήλωση, πριν από το νέο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Γενεύη.

Τέλος, ο Δ. Χριστόφιας, έκανε λόγο για αντιφάσεις μέσα στην κυπριακή κυβέρνηση, αφού όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κασουλίδης είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν αρέσει στην κυβέρνηση η εναρκτήρια δήλωση του Κόφι Ανάν, την ίδια στιγμή, όπως τόνισε ο Δ. Χριστόφιας, που ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις τους θεώρησαν ικανοποιητικές τις διευκρινίσεις.

Από λάθη της δικής μας πλευράς και από απερίσκεπτη απάθεια, η συνομοσπονδία βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης. Επίσης, κατηγόρησε τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών ότι εμπλέκονται στην ανοιχτή εκτροπή και την παραβίαση των αρχών του διεθνούς Οργανισμού. Χαρακτήρισε το διεθνή Οργανισμό αναποτελεσματικό και αρνητικό σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ