Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ - ΓΙΑΤΡΟΙ - ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Κοινή διαμαρτυρία για την κατάσταση στον ΟΠΑΔ

Οι δυνάμεις που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν πρωτοβουλία συντονισμού. Συγκέντρωση την Τετάρτη 26 Νοέμβρη, στις 12.30 μ.μ., στην Ομόνοια

Από προηγούμενη διαμαρτυρία της ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών
Από προηγούμενη διαμαρτυρία της ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών
Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών οργανώνουν φαρμακοποιοί, αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και δημόσιοι υπάλληλοι που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συντονίζοντας τη δράση τους για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι τα σπασμένα της αντιδραστικής πολιτικής στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην Υγεία. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 26 Νοέμβρη στις 12.30 το μεσημέρι.

Οι αγωνιζόμενες δυνάμεις καταγγέλλουν την απελπιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Οργανισμό Περίθαλψης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό να κάνουν συνεχόμενες απεργίες το τελευταίο δεκαπενθήμερο και οι ασφαλισμένοι στην Αττική να αναγκάζονται να πληρώνουν απ' την τσέπη τους τα φάρμακά τους και πιθανώς και τις επισκέψεις στους γιατρούς απ' την ερχόμενη Δευτέρα. Ηδη, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας έχουν σταματήσει την επί πιστώσει πληρωμή των φαρμάκων, ενώ στην πληρωμή απ' την τσέπη και των επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς οδηγεί και η κατά πλειοψηφία απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την καταγγελία των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ως προς τα Ταμεία εκφράζεται και με το νέο προϋπολογισμό. Ειδικά για τον ΟΠΑΔ, η επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας για το 2009 ανέρχεται σε 1,22 δισ. ευρώ έναντι 1,15 δισ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση 70 εκ. ευρώ (ή 6%), που μόλις επαρκούν για την εξόφληση χρεών μόνο ενός μήνα του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας. Συνολικά, οι δαπάνες περίθαλψης του Δημοσίου προϋπολογίζονται ότι για το 2009 ανέρχονται σε 1,287 δισ. ευρώ έναντι 1,214 δισ. ευρώ το 2008, παραμένοντας σε αντιδιαμετρική αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ