Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Υγεία

Την Τρίτη, 2 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους)

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στο χώρο της Υγείας, οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 2 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους), καλώντας Ομοσπονδίες Συνδικάτα, συνδικαλιστές, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενος να πάρουν μέρος «γιατί η υπόθεση της Υγείας αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα». Παράλληλα, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τις τοπικές Γραμματείες σε όλη την Ελλάδα, τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες παρεμβάσεων και διαμαρτυριών σε όλη την Ελλάδα.

«Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι εκρηκτική», τονίζει στο κάλεσμά της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, στα μεγάλα προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχουν δημιουργηθεί στους δημόσιους υπάλληλους και τις οικογένειές τους από την κρατική υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, στα ελλείμματα του ΟΠΑΔ, για τα οποία οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

  • Η κυβέρνηση άμεσα να χρηματοδοτήσει επαρκώς τον ΟΠΑΔ, ώστε να εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.
  • Καμιά επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ