Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σε συνάντηση της ΚΟ του ΚΚΕ με τον Πρόεδρο των ΤΕΙ Λάρισας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού τέθηκαν αναλυτικά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Είναι βέβαιο ότι τα ΤΕΙ οδεύουν προς υποβάθμιση και εξ αντικειμένου διευκολύνεται η στήριξη της δημιουργίας και λειτουργίας των όποιων ΚΕΣ, στην οποία το σύνολο του εκπαιδευτικού, αλλά και διοικητικού προσωπικού των ΤΕΙ είναι σταθερά αντίθετοι.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής, Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει:

-- Για την άμεση χρηματοδότηση των ΤΕΙ, στο ύψος των αναγκών.

-- Για την άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων μόνιμου διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού που είναι αναγκαίες, καθώς και για τη μονιμοποίηση του διοικητικού προσωπικού.

-- Για την άμεση καταβολή των απολαβών που δικαιούνται οι παραπάνω εργαζόμενοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ: Στο Δήμο της Αθήνας τα προβλήματα στα σχολεία, ιδιαίτερα της σχολικής στέγης, είναι οξυμένα, αφού στην Αθήνα συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας, συνεπώς και μεγάλος αριθμός μαθητών - παιδιών Ελλήνων, αλλά και μεταναστών. Δεκάδες σχολεία λειτουργούν σε απαράδεκτες συνθήκες, με κοντέινερ, υπόγειες αίθουσες, με προσθήκη αιθουσών στις αυλές, κακοσυντηρημένα κλπ.

Ενώ αυτά τα προβλήματα στη σχολική στέγη παραμένουν οξύτατα, τα οικόπεδα που προορίζονται για σχολεία «χάνονται» το ένα μετά το άλλο προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών να χτίσει 2 κτίρια για στέγαση των υπηρεσιών της (ένα 6ώροφο και ένα 7ώροφο, εμβαδού 4.500 τ.μ., με γκαράζ 6 επιπέδων) στην Ακαδημία Πλάτωνος, στη συμβολή των οδών Αίμωνος - Ευκλείδου και Δημοσθένους) σε απόσταση 300 μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο και απέναντι από σχολεία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Εύα Μελά, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

-- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου το οικόπεδο της Νομαρχίας να αξιοποιηθεί για να χτιστούν εκεί σχολεία.

-- Με ποια κριτήρια ο συγκεκριμένος χώρος που ανήκει στην «ΑΚΤΩΡ» εξαιρέθηκε της απαλλοτρίωσης.

-- Γιατί δόθηκε η άδεια οικοδόμησης στο συγκεκριμένο οικόπεδο χωρίς να έχει προηγηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής.

-- Αν επιμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να ανεγερθεί αυτό το ογκωδέστατο κτίριο των 20.000 τ.μ. στο Αλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζας σε απάντησή του σε σχετική αναφορά ανέφερε ότι από «το έτος 2003 έως και το έτος 2007 επιχορηγήθηκαν διακόσια οκτώ προσφυγικά σωματεία και η συνολική επιχορήγηση γι' αυτά τα έτη ανέρχεται σε 456.600 ευρώ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, Νίκος Γκατζής και Διαμάντω Μανωλάκου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

-- Ποια είναι τα 208 προσφυγικά σωματεία (πλήρη κατάλογο) τα οποία επιχορηγήθηκαν και με ποια ποσά το καθ' ένα, από το 2003 έως και το 2007, με συνολική επιχορήγηση 456.600 ευρώ.

-- Σε ποια ακριβώς υπηρεσία του Υπουργείου μπορούν να απευθυνθούν προσφυγικά σωματεία για να πάρουν επιχορήγηση, δεδομένου ότι το Τμήμα Ανταλλάξιμων Κτημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δηλώνει αναρμόδιο;

-- Ποιο είναι σήμερα το ταμειακό υπόλοιπο των λογαριασμών του ΤΑΠΑΠ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ