Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ- ΒΙΑΝΝΟΥ
Η έλλειψη υποδομών προκάλεσε τις καταστροφές

Κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, απαίτησε να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς

Τις πληγείσες περιοχές από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, στην Ιεράπετρα του Νομού Λασιθίου και στο Δήμο Βιάννου στο Ηράκλειο, επισκέφτηκαν χτες το πρωί κλιμάκια της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του Κόμματος.

Εκατοντάδες στρέμματα θερμοκηπιακών και υπαίθριων καλλιεργειών χάθηκαν μαζί με δεκάδες τόνους ελαιοκάρπου. Ανεπανόρθωτες ζημιές υπέστησαν εγκαταστάσεις, δίκτυα και έργα υποδομής. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ κινδύνεψε η ζωή πολλών κατοίκων. Ο βουλευτής του Κόμματος είχε συνάντηση με παραγωγούς και αγρότες συνδικαλιστές στον Αγροτικό Σύλλογο κηπευτικών στο Στόμιο Ιεράπετρας όπου του γνωστοποίησαν τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν, κυρίως λόγω έλλειψης υποδομών.

Μιλώντας σε συγκεντρωμένους αγρότες στην περιοχή Αρβη του Δήμου Βιάννου, ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε την απαίτηση του ΚΚΕ να δοθούν εδώ και τώρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, στο 100% της ζημιάς όσον αφορά τη φυτική παραγωγή αλλά και το αγροτικό κεφάλαιο, είτε είναι φυτικό είτε είναι θερμοκήπια. Οι ευθύνες, τόνισε, είναι τεράστιες τόσο των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων όσο και της ΤΑ που χρόνια τώρα επιλέγουν να μη δίνουν χρήματα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και για μέτρα διαχείρισης των υδάτινων πόρων που τόσο ανάγκη έχει η Ιεράπετρα, η Βιάννος, όσο και άλλες περιοχές της χώρας μας, ενώ την ίδια ώρα χαρίζουν 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Σημειώνεται πως από το 1980 στην περιοχή της Βιάννου έχουν εξαγγελθεί έργα υποδομής, όπως τα δύο φράγματα του Αμιρά - Αγίου Βασιλείου και του Καλαμίου, όμως η κατασκευή δεν προχώρησε ποτέ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι αγρότες - και ιδιαίτερα η φτωχομεσαία αγροτιά - χρειάζεται να κινητοποιηθούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν το δίκιο τους για να μην ξεκληριστούν.

Εμείς λέμε καθαρά, τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, ότι η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση είναι βαθιά αντιαγροτική, αντιλαϊκή συνολικότερα. Οι αγρότες δεν πρέπει να βολευτούν με μία υπόσχεση, με ένα ξεροκόμματο που θα τους πετάξουν. Καμία λοιπόν εμπιστοσύνη στην οποιαδήποτε υποσχεσιολογία. Αν δεν ανατραπούν οι κανονισμοί που υπάρχουν δεν πρόκειται να αποζημιωθούν συνολικά για το κόπο τους οι αγρότες.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων, πως οι καταστροφές δεν είναι πρόβλημα της μεγάλης βροχόπτωσης απλώς, αλλά είναι κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα, συνέπεια της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ καθώς και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση. Γι' αυτό και πρέπει να καταδικαστούν τα κόμματα αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ