Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα διόλου φανταστικό σενάριο

«Αρχισε χθες η μεγαλύτερη από τις ασκήσεις χειρισμού κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την κωδική ονομασία "CME - 08", που θα ολοκληρωθεί στις 5 Δεκεμβρίου, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετέχει το ΓΕΕΘΑ. Το σενάριο προβλέπει την ανάπτυξη στρατιωτικής επιχείρησης της ΕΕ σε υποθετική αφρικανική χώρα, χωρίς προσφυγή σε μέσα και δυνατότητες του ΝΑΤΟ και με παράλληλη αναδιάρθρωση υφισταμένης μη στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ στην ίδια χώρα» (η είδηση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Μια υποκριτική ανησυχία

«Μπορεί να μοιάζει ενίοτε υπερβολική η ενασχόληση των Μέσων Ενημέρωσης με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου μα παραμένει γεγονός ότι η θλιβερή αυτή ιστορία είναι στην πρώτη σειρά (και με απόσταση) στο ενδιαφέρον θεατών και αναγνωστών. Και συγχρόνως πυροδότησε τη συνεχιζόμενη κατάρρευση εμπιστοσύνης της Κοινής Γνώμης προς την κυβέρνηση. Και όχι αδίκως αφού το σκάνδαλο συνεχίζεται και θεριεύει από την ακηδία (αδυναμία ή εσκεμμένη αποσιώπηση;) του Κράτους να σταματήσει τις ένοχες δοσοληψίες μεταξύ μοναχών και επιχειρηματιών. Ο εργολάβος συνεχίζει ακάθεκτα την οικοδόμηση και πώληση ακινήτων ενώ τραπεζικοί λογαριασμοί (εντός και εκτός Ελλάδος) διακινούνται σε "οφσόρ" εταιρείες χωρίς καμία αιδώ. Εως πότε νομίζει η παρούσα κυβέρνηση ότι μπορεί αυτό το ανόσιο παιγνίδι να συνεχιστεί;» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

...κι ένα παράπονο

«Η σημερινή κυβέρνηση αξιοποίησε "Πασόκους", αριστερούς ακόμη και ακραία στοιχεία και άφησε στο περιθώριο "δικά" της άξια "παιδιά". Εσπειρε θύελλες και πολύ φοβόμαστε ότι θα θερίσει καταιγίδες» (η Κ. Μάστορα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ