Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιοδεία στις φυλακές Διαβατών

Το σοβαρό πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών, οι ελλείψεις ειδικευμένου προσωπικού, η απουσία επαρκών - τουλάχιστον - ιατρικών και υγειονομικών υποδομών αποτέλεσαν κοινή διαπίστωση στη συνάντηση αντιπροσωπείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες και του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα, με το διευθυντή των Φυλακών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Η Δημοκρατική Συσπείρωση σημείωσε πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν απαντά στα χρόνια και επιδεινούμενα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος. Και πως παράλληλα μένουν άθικτες πλευρές, όπως για παράδειγμα, το απαράδεκτο στοίβαγμα χιλιάδων αλλοδαπών που εισέρχονται χωρίς έγγραφα στη χώρα, η ουσιαστική έλλειψη προγραμμάτων απεξάρτησης και γενικότερα συγκεκριμένης μέριμνας για τους τοξικοεξαρτημένους κρατούμενους. Η Δημοκρατική Συσπείρωση εξέφρασε την αντίθεσή της στο μέτρο χορήγησης μεθαδόνης στις φυλακές γιατί, όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, δημιουργώντας έδαφος για κυκλώματα που να διαχειρίζονται το παράνομο εμπόριο και τη διακίνηση υποκατάστατων μέσα στα ιδρύματα.

Συζητήθηκε ακόμα η ποινική, κατασταλτική πολιτική της χώρας στα πλαίσια της ΕΕ, ο αντιτρομοκρατικός προσανατολισμός ΕΕ - ΗΠΑ που εκδηλώνεται στο ζήτημα της σωφρονιστικής μεταχείρισης των κρατουμένων. Επίσης, η Δημοκρατική Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα οικοδόμησης φυλακών μέσω ΣΔΙΤ (νομοσχέδιο) εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή της στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ