Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Εισαγγελία Ροδόπης η δικογραφία

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης διαβιβάστηκε η δικογραφία που αφορά τις ευθύνες της πρώην προέδρου Πρωτοδικών Ξάνθης Μ. Ψάλτη (έχει προαχθεί σε Εφέτη Αιγαίου) και των μοναχών Εφραίμ και Αρσένιου στην καθυστέρηση και μη δημοσίευση της επίμαχης απόφασης για την κυριότητα της λίμνης Βιστονίδας.

Η ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλος ολοκληρώθηκε και το επόμενο βήμα θα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων κατά των υπεύθυνων.

Στην παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης ο αντεισαγγελέας Αν. Κανελλόπουλος ζητάει την ταχεία περαίωση της υπόθεσης, λόγω της εξαιρετικής φύσης της. Επίσης, σημειώνει ότι από τους τρεις (Μ. Ψάλτη, Εφραίμ και Αρσένιο) ζητήθηκε και ελήφθησαν εξηγήσεις για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της παραβίασης δικαστικού απορρήτου, που βαρύνουν την πρώτη ως φυσική αυτουργό και τους άλλους δύο ως ηθικούς αυτουργούς.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Κ. Καρούτσος με έγγραφό του προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών έχει ζητήσει την άρση του απόρρητου των τραπεζικών λογαριασμών επτά προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου. Το έγγραφο αφορά πρόσωπα από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, συμβολαιογράφους και δικηγόρους.

Επίσης, πολύ σύντομα - ενδέχεται και αύριο - ο Κ. Καρούτσος θα αποστείλει στη Βουλή τα στοιχεία, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου που αφορούν τους λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται ήδη στο γραφείο του, ενώ εκκρεμεί η διαβίβαση του σχετικού φακέλου από την Εθνική Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ