Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή σε κύκλωμα δουλεμπόρων

Κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν μετανάστες στην Πάτρα, που τους εκμεταλλεύονται και τα κυκλώματα δουλεμπόρων
Κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν μετανάστες στην Πάτρα, που τους εκμεταλλεύονται και τα κυκλώματα δουλεμπόρων
Τρεις υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος και δύο πολίτες (οδηγοί νταλίκας) προσήχθησαν χθες στην Ασφάλεια Πατρών ως ύποπτοι για συμμετοχή σε δουλεμπορικό κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να συμμετέχουν ως μέλη ευρύτερης ομάδας, που μεταφέρει μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι της Πάτρας προς την Ιταλία και στη συνέχεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έναντι υπέρογκων ποσών.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εάν συνελήφθησαν όσοι είχαν προσαχθεί δεν υπήρχαν από την Ασφάλεια, ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν ότι το βράδυ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των 5. Αργά χτες το βράδυ εκδόθηκε ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αναφέρει πως «διενεργείται προανακριτική έρευνα για κύκλωμα διακίνησης παρανόμων μεταναστών στην Πάτρα». Ακόμα, ερευνάται η πιθανή συμμετοχή υπαλλήλων της Νομαρχίας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 20 ατόμων.

Είναι γνωστό ότι περισσότεροι από 2.500 μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Ιρακινοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων, διαμένουν σε χώρο ακατάλληλο ακόμη και για να σταβλίζονται ζώα, σε περιοχή της Αγιάς στην Πάτρα, περιμένοντας να περάσουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μέσω του λιμανιού της πόλης.

Γι' αυτό το συντελούμενο έγκλημα διαρκείας (να ζουν δηλαδή σε άθλιες συνθήκες, χωρίς έγγραφα και να είναι έρμαια των δουλεμπορικών κυκλωμάτων), η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, είναι υπόλογες. Οχι μόνο γιατί γνωρίζουν τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούν, αλλά και γιατί με τη μεταναστευτική πολιτική που υλοποιούν, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εκμετάλλευση των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ