Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ψηφιακά «σήματα»

Τα «βρήκαν» οι ιδιοκτήτες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών και προχωρούν στη δημιουργία εταιρείας δικτύου και πολυπλεξίας.

Στις αρχές του νέου χρόνου, όπως είπε χτες ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) Κώστας Κιμπουρόπουλος, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα. Σε πρώτη φάση η ψηφιακή μετάδοση θα γίνει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Στην εταιρεία δικτύου και πολυπλεξίας δε συμμετέχει η ΕΡΤ, γιατί όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρός της Χρήστος Παναγόπουλος, η «πολύμηνη προσπάθεια που καταβάλαμε προκειμένου να υπάρξει πλατφόρμα συνεργασίας με την ΕΙΤΗΣΕΕ δεν καρποφόρησε». Σε κάθε όμως περίπτωση, τόνισε, η ΕΡΤ θα μεταφέρει το ψηφιακό σήμα και των τριών αναλογικών σήμερα καναλιών της, των ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, αλλά και του καναλιού της Βουλής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει «παράλληλα με τα ιδιωτικά κανάλια που θα μεταφέρουν βεβαίως το δικό τους ψηφιακό σήμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ