Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζονται για τα συλλαλητήρια!

Συγκεντρώσεις αύριο στην Αγιά και τον Τύρναβο

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αγιάς και του Τυρνάβου παίρνουν αύριο τη «σκυτάλη» των επαρχιακών συγκεντρώσεων στο Νομό Λάρισας, με τις οποίες ξεκίνησαν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία, που θα κλιμακωθούν με τα νομαρχιακά συλλαλητήρια την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Δεκέμβρη στα Τρίκαλα και την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στη Λάρισα και την Καρδίτσα. Οι αυριανές συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Αγιά στις 11 το πρωί, στην πλατεία της πόλης και στον Τύρναβο στις 7.30 μ.μ στο «Καφέ Αραμις». Χτες εξόρμηση ενημέρωσης, ενόψει του συλλαλητηρίου στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα, από κλιμάκιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, που προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, εντάσσονται στα πλαίσια της απόφασης της ΠΑΣΥ για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  • Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση των νόμιμων και παράνομων παρακρατήσεων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με: 1) μείωση του ΦΠΑ και επιδότηση για την αγορά μέσων και εφοδίων, 2) αφορολόγητο πετρέλαιο, 3) μείωση των επιτοκίων δανεισμού, 4) αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης αρδευτικού νερού, 5) αποζημίωση για το 100% των ζημιών που προκάλεσαν η ξηρασία, η ακαρπία, η καρπόπτωση κ.ά., 6) άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων 7) μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ