Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφραίμ και Αρσένιος κλήθηκαν από τον εισαγγελέα

Κλήσεις στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και το μοναχό Αρσένιο έστειλε χτες ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Πιέρος, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, γιατί αρνήθηκαν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και αρκέστηκαν να αφήσουν ένα υπόμνημα. Οι δύο μοναχοί θα πρέπει στις 5 Δεκέμβρη να παρουσιαστούν στον αντεισαγγελέα Δ. Πιέρο και να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων σχετικά με την άρνησή τους να καταθέσουν.

Στο μεταξύ, χτες ο πρόεδρος των Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθήνας Ν. Στασινόπουλος κατέθεσε στην Ευστ. Σπυροπούλου, που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν. Στασινόπουλος «έβγαλε λάδι» την Αικ. Πελέκη, σύζυγο του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη, και ανέφερε ότι η συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη δεν έχει ευθύνες για την υπογραφή των αμαρτωλών συμβολαίων της Μονής.

Τέλος, η Ευστ. Σπυροπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάει αναλυτικά λογαριασμούς της Μονής και όλα τα στοιχεία που κατέχει, ενώ τη Δευτέρα θα καταθέσει ο τελευταίος μάρτυρας. Δεν αποκλείεται, όμως, από την εξέταση των στοιχείων να προκύψει και νέος κύκλος μαρτύρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ