Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης

Να χαιρετίσει σαν «θετική πρωτοβουλία» το σχέδιο της Κομισιόν που εξαπολύει μια σκληρή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα με χρήματα των λαών της Ευρώπης στηρίζει τους μονοπωλιακούς ομίλους, έσπευσε το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας μάλιστα ότι αποτελεί ένα «πρώτο βήμα» αλλά χρειάζονται μεγαλύτερες «παρεμβάσεις»!

Τα «εγκώμια» στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τα έδωσε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας: «είναι μια θετική πρωτοβουλία, ένα πρώτο βήμα, αλλά υπολείπεται των αναγκών της Ευρώπης»...

Το ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας τις κατευθύνσεις της Κομισιόν για επιτάχυνση των αντιδραστικών και αντεργατικών μεταρρυθμίσεων της «στρατηγικής της Λισαβόνας», ήδη από χτες κατέθεσε πρόταση νόμου που στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας, προσφέρει πλήθος παροχών και ενισχύσεων στους επιχειρηματίες, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, μέσα από τις περιβόητες «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης».

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ προτείνει:

-- «Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη και του απασχολούμενου επί μία τετραετία». Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το παράθυρο ο εργοδότης να προβεί σε απολύσεις προσωπικού, για να προσλάβει νέους που θα «επιδοτούνται» αφού σαν δήθεν... ασφαλιστική δικλείδα θέτει: «ο εργοδότης που επιθυμεί να προσλάβει ανέργους στο προαναφερθέν πλαίσιο, να μην προβαίνει σε απολύσεις προσωπικού χωρίς τη συνδρομή σπουδαίου λόγου»! Ποιος θα καθορίσει βέβαια τον...«σπουδαίο λόγο», για το ΠΑΣΟΚ είναι ψηλά γράμματα και δεν αναλύεται!

-- «Νέα προγράμματα επιδοτούμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης (...) για επαγγελματική κατάρτιση νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας».Προσφέρει στους επιχειρηματίες «τζάμπα» εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει για να αποκτήσει «εμπειρία» χωρίς καμιά διασφάλιση για τη θέση του μετά το τέλος του προγράμματος.

Εκτός από την επιτάχυνση του αντιδραστικού εργασιακού καθεστώς της «ευελφάλειας» που έχει ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ μέσα στην ΕΕ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει και την παροχή ζεστού χρήματος στις μεγάλες επιχειρήσεις. Τα «φορολογικά κίνητρα» στις επιχειρήσεις, την επέκταση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ «δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» και τις «έξυπνες επενδύσεις» στην «πράσινη οικονομία» που πρότεινε χτες η Κομισιόν, ο Γ. Παπανδρέου τα παρουσίασε την προηγούμενη Δευτέρα σε ομιλία του στο «Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο», όταν ζήτησε:

  • «Φορολογικά μέτρα που θα ενισχύουν τον ανταγωνισμό, τις επενδύσεις και την υγιή επιχειρηματικότητα»!
  • «Να αυξηθεί επειγόντως το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο πρέπει να στραφεί στην "πράσινη ανάπτυξη"».Με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και μέσω της συνεργασίας δημοσίου - ιδιωτικού τομέα να ενισχύσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Την ίδια στιγμή ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα» δήλωσε ότι: «για να τα βγάλει πέρα αυτός ο προϋπολογισμός χρειάζεται αύξηση του ΦΠΑ»(!!), ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε «ψεύδος» την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι δε θα μπουν άλλοι φόροι, προσφέροντας με τον... τρόπο του «χέρι βοήθειας» στην κυβέρνηση για μια νέα αντιλαϊκή επέλαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ