Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ο ΣΥΝ καλύφθηκε από τον Βγενόπουλο!

Ταύτιση απόψεων με το μεγαλοτραπεζίτη διαπίστωσε ο Γ. Δραγασάκης μιλώντας στην ημερίδα

Η συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών των οικονομικών κρίσεων στον καπιταλισμό και το κάλεσμα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους να δράσουν από κοινού για το ξεπέρασμα της κρίσης, κυριάρχησαν στη χτεσινή ημερίδα που διοργάνωσε η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Κάτι άλλωστε που προοιωνιζόταν ο τίτλος της ημερίδας «Η κρίση του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος», ο οποίος εξαρχής συγκάλυπτε τον πραγματικό χαρακτήρα, τις αιτίες της κρίσης, μεταφέροντας το κέντρο βάρους της συζήτησης αποκλειστικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η ίδια προσπάθεια κυριάρχησε και στις τοποθετήσεις του προέδρου της ΟΤΟΕ, Σ. Κούκου, του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Α. Φιλιππίδη, του αντιπροέδρου της «Μαρφίν», Α. Βγενόπουλου, και του βουλευτή του ΣΥΝ, Γ. Δραγασάκη, που πήραν το λόγο στη χτεσινή ημερίδα. Ολοι τους συμφώνησαν στην ανάγκη της κοινωνικής συνοχής, εξήραν τον «κοινωνικό διάλογο», μίλησαν για ανάγκη ελέγχου των τραπεζών από το κράτος, για διαφάνεια και λίγο - πολύ όλοι τους συνέκλιναν στην πρόταση για μερική ή πλήρη κρατικοποίηση ορισμένων τραπεζών, ως τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Δραγασάκης ξεκινώντας την ομιλία του είπε: «Το έργο μου έχει διευκολυνθεί πάρα πολύ, διότι το μισό πακέτο προτάσεών μας (σ.σ. δηλαδή του ΣΥΝ) το έχει κάνει ο κ. Βγενόπουλος. Οπότε αυτά που είχα σκοπό να πω, για την ανάπτυξη του δημόσιου ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας ή για τη δημιουργία ενός πυρήνα τραπεζών δημοσίου συμφέροντος, το θέμα αυτό έχει καλυφθεί». Ενώ αναφερόμενος στο ιδεολογικό περιεχόμενο των προτάσεων του ΣΥΝ ανέφερε: «Είναι μια κλασική κεϋνσιανή συνταγή αυτό που λέω. Δεν είναι κάτι το τόσο καινοφανές»...

Τι πιο ειλικρινής παραδοχή από αυτή, ότι ο ΣΥΝ είναι ένα κόμμα που οι προτάσεις του ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ