Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Νέα κινητοποίηση στις 10 Δεκέμβρη

Με το σύνθημα «δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε», οι πυρόπληκτοι στην Ηλεία αποφάσισαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παραμείνουν στον τόπο τους. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Ζαχάρω.

Οπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας «διεκδικούμε πραγματικές αποζημιώσεις, στο πραγματικό ύψος των ζημιών και σε βάθος χρόνου, όσο χρειαστεί, ώστε να ξαναδώσει η καλλιέργεια ξανά ικανή παραγωγή για να παραμείνουμε στα χωράφια και στα σπίτια μας».

Και τόνισε: «Το συνεπές αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα θα εναντιωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές της ΕΕ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, γιατί η εφαρμογή της ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και ταυτόχρονα προωθούν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ηλεία μόνο την τελευταία 12ετία, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν μειωθεί κατά 12%, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα η επιχειρηματική δράση στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα έχει αυξηθεί κατά 8%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ