Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Οι μικροπαραγωγοί κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Εκτός επιδότησης κινδυνεύουν να βρεθούν αρκετοί παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας στη Βοιωτία αφού το υπουργείο έθεσε ως όριο για την καταβολή επιδότησης την παραγωγή τουλάχιστον 4.000 κιλών ντομάτας ανά στρέμμα.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, ζητώντας ανάκληση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης αφού στη συγκεκριμένη περιοχή οι αποδόσεις ανά στρέμμα είναι μικρότερες από 4.000 κιλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν.

Απαντώντας ο υπουργός Γεωργίας Α. Κοντός είπε απλώς ότι σε περίπτωση που η παραγωγή είναι κάτω από 4.000 κιλά ανά στρέμμα λόγω καταστροφής από καιρικές συνθήκες τότε θα δίνεται αποζημίωση, μόνο που αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από εξατομικευμένο πόρισμα του ΕΛΓΑ.

Η Δ. Μανωλάκου στην παρέμβασή της τόνισε ότι στη μείωση της παραγωγής βιομηχανικής ντομάτας στη Βοιωτία επέδρασαν στοιχεία ανεξάρτητα από τη θέληση των αγροτών. Είπε συγκεκριμένα ότι υπήρξε μείωση του νερού για την άρδευση λόγω ξηρασίας ενώ οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας επηρέασαν την καρποφορία με αποτέλεσμα να υπάρξει λιγότερη παραγωγή. Η συγκεκριμένη περίπτωση, είπε, δεν καλύπτεται από τις διαδικασίες του ΕΛΓΑ και ζήτησε από τον υπουργό να γίνει εξαίρεση της περιοχής από τις κυβερνητικές προβλέψεις όπως ζητάει ομόφωνα και τα Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ