Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Π. Κούκος θα φέρει την «άνοιξη»;

Κανείς δεν αμφιβάλει ότι τα Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών θα έπρεπε να είναι πολύ σημαντική διοργάνωση. Για να γίνει αυτό όμως, ο δρόμος είναι μακρύς και θολός. «Νέες αλλαγές τη διοίκηση», «καινούριες κατευθύνσεις», «νέοι» στόχοι για το πολύπαθο «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε» -όπως πλέον λέγεται- και που καθόλου δε διαφέρουν από παλιότερους στόχους. Το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα. Τον Ιούνιο του 1999 ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Ανάπτυξης και ο Γ. Κουρουπός ως πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Χθες, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος και ο νέος πρόεδρος του ΔΣ, Περικλής Κούκος.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου ΔΣ και πέντε επιγραμματικοί «στόχοι». Πρόεδρος ορίζεται ο Περικλής Κούκος και μέλη οι: Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Μαρλένα Γεωργιάδου, Γεώργιος Βουλγαράκης, Λόλα Νταϊφά, Ειρήνη Φραγκιαδάκη,Πολυχρόνης Πολυχρονόπουλος.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο -είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Χριστοδουλάκης - αναλαμβάνει το Ελληνικό Φεστιβάλ σε μία περίοδο, η οποία απαιτεί νέες κατευθύνσεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στην πολιτισμική δραστηριότητα που θα έχει τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα, σε σχέση με το γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων».

Οι κατευθύνσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου «θα είναι-είπε ο Ν. Χριστοδουλάκης- πρώτα από όλα πρακτικές και θα αφορούν την έγκαιρη διοργάνωση και προπάντων την έγκαιρη ανακοίνωση των εκδηλώσεων, πολλούς μήνες πριν την έναρξή του Φεστιβάλ (μέχρι το τέλος του χρόνου). Δεύτερη σημαντική κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με Φεστιβάλ του εξωτερικού. Η ανάδειξη και ο σεβασμός της ειδικής πολιτισμικής φυσιογνωμίας του κάθε χώρου. Η σταδιακή επιμήκυνση του χρόνου των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ».

Το ΔΣ όπως είπε ο Π. Κούκος, σύμφωνα με το νόμο «είναι αρμόδιο για όλα τα θέματα του Φεστιβάλ, που σημαίνει αναδιάρθρωση, όπως είπα, στον τομέα του καλλιτεχνικού προγραμματισμού». Και όχι μόνο, αφού σύντομα το ΔΣ θα αποφασίσει για την καλλιτεχνική επιτροπή και το ρόλο της- εδώ και ένα χρόνο- διευθύντριας Β. Μπελεζίνη. Στη συνέντευξη Τύπου, παρά τις πολλές ερωτήσεις, δε δόθηκε σαφής απάντηση για τις αρμοδιότητές της. Η Β. Μπελεζίνη ήταν παρούσα στη συνέντευξη, αλλά κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο Π. Κούκος θα αναλάβει και τη διεύθυνση.

Οσο για τον υπουργό Πολιτισμού Θ. Πάγκαλο, έχει μεγαλόπνοα «σχέδια» για το Φεστιβάλ: «Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να προγραμματίζουν Ευρωπαίοι και άλλοι επισκέπτες ένα ταξίδι στην Αθήνα για να πάνε στο Φεστιβάλ. Αυτό συμβαίνει με άλλες πόλεις του εξωτερικού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη συμβαίνει και με εμάς».

Αυτό και άλλα τα ακούμε χρόνια τώρα. Τα ακούσαμε άλλη μια φορά...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λόρκα, ο αγαπημένος (2002-10-17 00:00:00.0)
Στο Ηρώδειο μετά... τουρισμού (2002-01-25 00:00:00.0)
Ημερίδα για τα Επιδαύρια (2001-05-16 00:00:00.0)
Χώρος οικείος, έργο δύσκολο (1999-03-23 00:00:00.0)
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις (1999-02-21 00:00:00.0)
Η Λυρική αντιδρά για τον εξοστρακισμό της (1999-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ