Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Θεατρικό φθινόπωρο

«Ηρθες και θα μείνεις» στο θέατρο «Δανδουλάκη»
«Ηρθες και θα μείνεις» στο θέατρο «Δανδουλάκη»
Ξεκίνησαν, στο θέατρο «Γκλόρια» οι παραστάσεις του «Πρωτομάστορα Σόλνες» του Ιψεν, που ανεβαίνει σε μετάφραση Μαρλένας Γεωργιάδη, σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνικά Γιώργου Πάτσα και μουσική Φίλιππου Τσαλαχούρη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Μπέτυ Λιβανού, Πέγκυ Σταθακοπούλου.

«Ηρθες και θα μείνεις» είναι ο τίτλος του έργου των Ρενέ Τέιλορ και Τζόσεφ Μπολόνια, που ανεβαίνει, σήμερα, στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Κάτιας Δανδουλάκη και Βασίλη Τσιβιλίκα, σκηνικά Γιώργου Γαβαλά, κοστούμια Λουκίας, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου. Οι δύο ήρωες, που ερμηνεύουν η Κάτια Δανδουλάκη και ο Βασίλης Τσιβιλίκας, προέρχονται από τον ιδιότυπο «πλανήτη» του θεάματος, όπου αμέτρητοι άνθρωποι, ταλαντούχοι και μη, παλεύουν όχι μόνο για το δύσκολο επιούσιο, αλλά και για την πολύ πιο δύσκολη επιτυχία και καθιέρωση, που ακόμα κι όταν έρχεται, δε φέρνει πάντα «γλυκό ψωμί».

  • Το έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» συνεχίζεται για δεύτερη επίσης σεζόν, αλλά στο θέατρο «Βασιλάκου» (Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3, Κεραμικός), από αύριο. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά - κοστούμια του Απόστολου Βέττα. Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Πρόκειται για μια κωμωδία που στηρίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες εκδηλώνονται με τρόπο άλλοτε διασκεδαστικό, άλλοτε τρυφερό και μερικές φορές με τρόπο σκληρό και πικρό.
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με το έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «Λεόντιος και Λένα», που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Στέλιου Παυλίδη, σκηνικά - κοστούμια Ασημίνας Δημητρολοπούλου, μουσική Θανάση Νικόπουλου και χορογραφίες Πέτρου Γάλλια. Παίζουν: Αρτό Απαρτιάν, Θάλεια Αργυρίου, Σοφία Γαζεπίδη, Νίκος Γιαχαλής, Νεφέλη Δουζενάκη, Λουκάς Ζήκος, Τρύφων Παπουτσής, κ.ά. Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 19 Νοέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ