Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Πρωτιά και χρυσά η Αρμενία και η Γεωργία

Σε συμμετοχή 155 χωρών, οι Εθνικές Ελλάδας κατέλαβαν την 24η θέση

Λέβαν Αρονιάν, ο κύριος δημιουργός της επιτυχίας στην Ολυμπιάδα της Δρέσδης. Στη φωτ. ο κορυφαίος G.M. δέχεται τα συγχαρητήρια του προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν
Λέβαν Αρονιάν, ο κύριος δημιουργός της επιτυχίας στην Ολυμπιάδα της Δρέσδης. Στη φωτ. ο κορυφαίος G.M. δέχεται τα συγχαρητήρια του προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν
Πολλές ανακατατάξεις στους τελευταίους γύρους της Σκακιστικής Ολυμπιάδας της Δρέσδης, με την Ελλάδα (ομάδα γυναικών) να βρίσκεται στον 10ο, προτελευταίο γύρο, στην 14η θέση, σε 144 χώρες και με την ήττα από την Ιταλία στον 11ο γύρο, να βρίσκεται τελικά στη 24η θέση με 13 βαθμούς.

Κι άλλες χώρες, όμως, ενώ διεκδικούσαν ακόμα και το χρυσό, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Πολωνία στις γυναίκες, κατέλαβαν τελικά χαμηλότερες θέσεις. Η τελική κατάταξη: 1 Αρμενία (χρυσό 19 βαθμούς), 2 Ισραήλ (ασημένιο 18 βαθμούς), 3 - 4 ΗΠΑ (χάλκινο 17 βαθμούς), Ουκρανία (17 βαθμούς), 5 - 11 Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Κίνα, Ουγγαρία, Βιετνάμ, Ισπανία, Γεωργία, όλοι με 16 βαθμούς.

Η Εθνική Ελλάδας αντρών με νίκη στον 11ο γύρο επί της Σκοτίας με 3 - 1 κατέλαβε την 24η θέση μεταξύ 154 χωρών απ' όλο τον κόσμο.

Βασικός συντελεστής της εθνικής μας, ο φορμαρισμένος (ποσοστό επιτυχίας 77,3% και απόδοση ΕΛΟ 2781), GM Βασίλης Κοτρωνιάς, ο οποίος έχει το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα στην 3η σκακιέρα της Ολυμπιάδας μετά τον Λέβαν Αρονιάν (Αρμενία) και τον Ισπανό Βαγιέχο Πονς! Ετσι, τόσο ο Κοτρωνιάς, όσο και η σκακίστρια της εθνικής γυναικών Κατερίνα Φαχιρίδου, θα φέρουν στην Ελλάδα Ολυμπιακά μετάλλια!

Η τελική βαθμολογία και στην αντίστοιχη Ολυμπιάδα Γυναικών με πρωταθλήτρια κόσμου την ομάδα της Γεωργίας (χρυσό 18 β.). Την υψηλότερη απόδοση στις γυναίκες είχε η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Μάγια Τσιμπουρντανίτζε. 2 Ουκρανία (ασημένιο 18 β.), 3 - 5 ΗΠΑ, Ρωσία, Πολωνία 17 β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ