Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Απέκλεισαν τη φαρμακοβιομηχανία «GAP»

Απαιτούν την επαναπρόσληψη των τεσσάρων εργαζόμενων που απολύθηκαν στο όνομα της κρίσης. Απολύσεις και στη Λάρισα

Από τον αποκλεισμό της φαρμακοβιομηχανίας
Από τον αποκλεισμό της φαρμακοβιομηχανίας
Καθαρό μήνυμα πως τα αντεργατικά της σχέδια δε θα μείνουν αναπάντητα έστειλε στην εργοδοσία ο συμβολικός αποκλεισμός της εταιρείας φαρμάκων «GAP» (Μπραχάμι), στον οποίο προχώρησαν, χτες, πριν τις 6 τα χαράματα, το Συνδικάτο Φαρμάκου και η κλαδική Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) - με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ και άλλων κλαδικών συνδικάτων της Αθήνας - απαιτώντας την άμεση ανάκληση των τεσσάρων απολύσεων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. «Είπαν ότι η δουλειά βγαίνει και με λιγότερους», «δεν τους βγαίνει ο προϋπολογισμός λένε. Δηλαδή όταν τους έβγαινε μας έδιναν τίποτα περισσότερο από τα κέρδη τους;», εξηγούσαν συνδικαλιστές του κλάδου.

Οι πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της GAP αποτελούν την άλλη πλευρά της πολιτικής που έχει μετατρέψει το φάρμακο σε εμπόρευμα, παραδίδοντας την παραγωγή και διακίνηση ενός κοινωνικού αγαθού στους νόμους της επιχειρηματικής κερδοφορίας. Η εργοδοσία προσπάθησε να δημιουργήσει ένταση μαζί με τα τσιράκια της, αλλά και τη στήριξη της αστυνομίας. «Για τέτοια δημοκρατία μιλάνε! Εστειλαν στο ταμείο ανεργίας τέσσερις εργαζόμενους! Γι' αυτό τι λένε; Δε φταίει κανείς;», τόνισαν οι συνδικαλιστές, αποκαλύπτοντας όσους εμφανίστηκαν να ενδιαφέρονται δήθεν για τα «δικαιώματα όσων ήθελαν να δουλέψουν. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την ανανέωση του αγωνιστικού ραντεβού στην απεργία της 10ης Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στη Λάρισα

Στην απόλυση οκτώ εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία στη βιομηχανία «ΕΞΑΛΚΟ», στη Λάρισα, στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις πολλές άλλες που γίνονται το τελευταίο διάστημα και στη Θεσσαλία, καθώς οι εργοδότες, επικαλούμενοι την κρίση, πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας, για να μειώσουν το λεγόμενο εργατικό κόστος ώστε ν' αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους. Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 10 του Δεκέμβρη. Τις απολύσεις καταγγέλλει και η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Νομού Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ