Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝδρομητές της υπονόμευσης!

Ως «φάντης μπαστούνι», όπως συνήθως κάνει σε περίοδο αγροτικών κινητοποιήσεων, εμφανίστηκε ο ΣΥΝ με το «μανδύα» του φιλοαγρότη, για ν' αναλάβει ενεργό ρόλο στη νέα συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος της ΠΑΣΥ και των οργανώσεων - μελών της και να υπονομεύσει με την παρέμβασή της την ενότητα, τη δυναμική και τις προοπτικές των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Σ' αυτή την κατεύθυνση ο γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Καρδίτσας του ΣΥΝ, Ηλ. Τσιαμαντάς, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του, έκανε λόγο για «κρίση που υπάρχει στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα» και «την ανάγκη ανασυγκρότησής του σε... καινούρια βάση, με τη δημιουργία αγροτικών συλλόγων σε κάθε χωριό και μιας ομοσπονδίας στο νομό, που θ' αντικαταστήσουν ό,τι υπάρχει σήμερα και θ' αναδείξουν τους εκπροσώπους τους με καθολική ψηφοφορία από τα κάτω». Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει αναντιστοιχία της οξύτητας των προβλημάτων και της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των αγροτών εξαιτίας της ανυποληψίας στην οποία έχουν περιέλθει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που επί σειρά ετών διαχειρίστηκαν τους αγώνες των αγροτών προς ίδιον όφελος».

Τα «μαθήματα» αγροτικού συνδικαλισμού του εκπροσώπου του ΣΥΝ δεν ξαφνιάζουν, καθώς είναι γνωστά τα δημαγωγικά παιχνίδια τους. Εχοντας υιοθετήσει πλήρως τη γραμμή του αποπροσανατολισμού για το ρόλο της ΕΕ και στην προσπάθειά τους να σπείρουν αυταπάτες ότι οι αγρότες είναι δυνατόν να αναζητήσουν διέξοδο και με την ΚΑΠ και με την ΕΕ και με τα μονοπώλια, «εντοπίζουν» την αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στην ...«ανικανότητα» των κυβερνώντων να «διαχειριστούν» το διαπραγματευτικό - διαχειριστικό σκέλος της υπόθεσης. Γι' αυτό και ενοχλούνται από τη συνεπή στάση και τα μέτωπα που ανοίγει η δράση της ΠΑΣΥ, στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Και ενοχλούνται, επειδή όσο ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο και συνειδητοποιείται ότι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής - που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της αγροτιάς - δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης για τους αγρότες, τόσο περισσότερο εκτίθεται ο ΣΥΝ και τα στελέχη του. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ, που όλα τα τελευταία χρόνια σε περιόδους αγροτικών κινητοποιήσεων συνταυτίστηκαν με αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ζητούν τώρα λύσεις από ...μηδενική βάση. Το κακό βέβαια, γι' αυτούς, είναι ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες τούς έχουν πάρει χαμπάρι...


Ε. Τζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αποφασιστικότητα και δυναμισμό (2009-01-13 00:00:00.0)
Ραντεβού στα Τέμπη! (2008-12-16 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ (2008-10-14 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε! (2005-03-22 00:00:00.0)
Ο αγώνας της αγροτιάς (2005-02-23 00:00:00.0)
Η θέση κάθε αγρότη είναι εδώ! (2005-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ