Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αντιδημοκρατικής κατεύθυνσης το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία

Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση με τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Δημοτική Αστυνομία, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει ότι στο νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται η ανάπτυξη ενός αστυνομικού μηχανισμού, συμπληρωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που θα συγκροτείται, θα εκπαιδεύεται και θα λειτουργεί στα πρότυπά της: «Ενας μηχανισμός στον οποίο μεταφέρονται σημαντικές αστυνομικές αρμοδιότητες, για να μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να στρέφει το κύριο ενδιαφέρον της στη βασική της αποστολή, που είναι η παρακολούθηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος».

Επισημαίνει δε ότι στο νομοσχέδιο η κυβέρνηση περιέλαβε τροπολογία, βάσει της οποίας οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπορούν να κάνουν χρήση εκπαιδευμένων σκύλων τόσο για τους τακτικούς ελέγχους και περιπολίες όσο και για τη σύλληψη και καταδίωξη: «Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο ενίσχυσης των υλικών δυνατοτήτων των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και μέσο άσκησης ψυχολογικής πίεσης. Παρά το γεγονός ότι η τροπολογία εξαιρεί τη διάλυση συγκεντρώσεων από το πεδίο της, είναι προφανές ότι αυτό γίνεται για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Αντίθετα, προβλέπεται η χρήση των σκύλων για τη σύλληψη διαδηλωτών που θα κατηγορούνται (αδίκως) ότι προέβησαν σε πράξεις βίας κατά προσώπων και πραγμάτων».

Προσθέτει ότι η τροπολογία αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αντιδημοκρατικών διατάξεων και μηχανισμών, με τους οποίους έχει εξοπλιστεί τα τελευταία χρόνια η αστυνομία και γενικότερα οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, στο πλαίσιο της σκλήρυνσης της κατασταλτικής λειτουργίας του κράτους έναντι του λαϊκού κινήματος. «Τα μέτρα αυτά, όπως είναι γνωστό, λαμβάνονται συνήθως με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας», συμπληρώνει.

Τέλος, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τον ελληνικό λαό σε ένταση του αγώνα ενάντια στο σύνολο των αντιδημοκρατικών νόμων και μηχανισμών, που έχουν εξυφάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα και να θωρακίσουν την αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας για τους πολλούς και συσσώρευσης κερδών για τους λίγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ