Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Αξιώσεις στο όνομα της κρίσης

Σε κρίση ...πολλαπλών ευκαιριών έχει μετατραπεί η παγκόσμια οικονομική κρίση για την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, που τη χρησιμοποιούν, για να «δικαιώσουν» τη φιλομονοπωλιακή πολιτική ή τις πάγιες αξιώσεις τους. Μετά από μια σειρά κλάδους, ήρθε χτες και η σειρά του ξενοδοχειακού κεφαλαίου να επαναδιατυπώσει τις απαιτήσεις του, συμπληρωμένες με μερικές ακόμη λόγω της «έκτακτης» κατάστασης, σε μια εκδήλωση στην οποία τοποθετήθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρηματικά στελέχη.

Στο «διά ταύτα», το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ζητά: Χτύπημα των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης και τη διεύρυνση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων (2%), μείωση των τελών και φόρων των αεροδρομίων, επαναδιαπραγμάτευση των τελών του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κατάργηση ή μείωση του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων, αξιοποίηση κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναμόρφωση του ρόλου του Ταμείου Εγγυοδοσίας, επαναφορά του συντελεστή 0% στη φορολογική κλίμακα, άμεση εκταμίευση των οφειλόμενων επιχορηγήσεων του «αναπτυξιακού νόμου» και σύντομη επαναφορά του ΦΠΑ.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλος βρήκε την ευκαιρία να ταυτιστεί με τη λογική των επιχειρηματιών, να μιλήσει για τη «βιομηχανία του ελεύθερου χρόνου» και τις πιέσεις που δέχεται, αλλά και να επισημάνει ότι πρέπει να υποστηριχτούν και οι ελληνικές επενδύσεις στη Βαλκανική. Αποκαλυπτική ήταν η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά, που είπε ότι αυξήθηκαν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού, για να ενισχυθεί... ο εγχώριος τουρισμός! Σήμερα, οι δύο υπουργοί μαζί με τουριστικούς φορείς θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, για τα ...περαιτέρω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ