Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αυτοανακηρύσσεται «αθώα»

Την ολοκλήρωση σήμερα των καταθέσεων των γαλάζιων υπουργών αναμένει η κυβέρνηση για να «κλείσει» την υπόθεση, αυτοανακηρύσσοντας αθώα την ίδια και την κυρίαρχη πολιτική που «παράγει» τα σκάνδαλα.

«Η ουσία είναι μία, ότι από τις 110 ακροάσεις μαρτύρων, από τα πρακτικά, από τα εκατοντάδες έγγραφα που έχουν έρθει δεν έχει προκύψει τίποτα μέχρι στιγμής», επέμεινε για πολλοστή φορά ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, Γ. Τραγάκης, συμπληρώνοντας ότι «κανένας μάρτυρας δεν έχει αναφερθεί, ούτε ένας, ότι τον πήρε υπουργός της κυβέρνησης να του ασκήσει πιέσεις». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γαλάζιος βουλευτής και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι «μέχρι στιγμής, από αυτούς που έχω ακούσει, πολιτικές ευθύνες δεν έχω δει». Αποφάνθηκε επίσης ότι «δεν προκύπτει μέχρι τώρα κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι υπήρχε κάποιος πολιτικός που κινούσε τα νήματα».

Διαφοροποιημένος ο βουλευτής Π. Αδραχτάς αποδέχτηκε την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών: «Σαφώς πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να αναδειχτούν μέσα από την Εξεταστική», δήλωσε (στον «Αλφα 9,89»), υποδεικνύοντας μάλιστα να εκδοθεί «ένα ομόφωνο πόρισμα της Εξεταστικής, γιατί αυτό περιμένει η κοινωνία». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γ. Σαλαγκούδης είπε (στον «Αθήνα 9,84») ότι «οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες. Κάθε πράξη της κυβέρνησης ή των υπουργών σημαίνει πολιτική ευθύνη είτε αυτή είναι καλή είτε είναι κακή». Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι «την πολιτική ευθύνη την κρίνει και την τιμωρεί ή την επιβραβεύει ο ελληνικός λαός όταν έρχεται η ώρα των εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ