Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Σύνοψις» σύγχρονης τέχνης

«Η κατάκτηση μιας ανύπαρκτης Δύσης», από το Δημήτρη Κόζαρη
«Η κατάκτηση μιας ανύπαρκτης Δύσης», από το Δημήτρη Κόζαρη
Μπορεί το πρώην εργοστάσιο «Φιξ» στη Συγγρού να μη μαρτυρά ακόμη τη νέα του χρήση, αφού τίποτα, ουσιαστικά, δεν άλλαξε στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, όμως η λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) είναι πλέον γεγονός. Σε τμήμα των υπό διαμόρφωση χώρων του εγκαινιάζεται σήμερα η εκθεσιακή του δραστηριότητα. «Σύνοψις Ι - Επικοινωνίες» είναι ο τίτλος της εναρκτήριας έκθεσης, που αποτελεί την πρώτη ενός ομότιτλου, ετήσιου κύκλου εκθέσεων σύγχρονης τέχνης. Η πρώτη «Σύνοψη» εξετάζει, μέσα από 8 διαφορετικές καλλιτεχνικές προτάσεις, την επίδραση των τεχνολογιών (βίντεο, υπολογιστή και Ιντερνετ) στην επικοινωνιακή λειτουργία της ηλεκτρονικής τέχνης, στα δύο βασικά της στάδια: την παραγωγή του έργου και την πρόσληψή του από το θεατή.

Οπως ανέφερε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Αννα Καφέτση, «στόχος των "Συνόψεων" είναι να αναδείξουν, περιληπτικά, ουσιώδεις όψεις της τέχνης εν τω γίγνεσθαι, που ανιχνεύονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, πειραματισμούς ή διαφαινόμενες δυνατότητες. Ετσι, ο εκθεσιακός αυτός κύκλος προσλαμβάνει έναν ανοιχτό, διερευνητικό χαρακτήρα, με παρουσίαση έργων της πιο πρόσφατης καλλιτεχνικής παραγωγής ή με παραγγελίες του Μουσείου».

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των: Δ. Κόζαρη, Μ. Μανέτα, Τζ. Μαρκέτου, Ν. Ναυρίδη, Δ. Στράτου, Αλ. Ψυχούλη, Σ. Κοσμάογλου και Αιμιλίας Παπαφιλίππου. Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ