Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μικρούς - μεγάλους

«Παραμυθ...issimo»
«Παραμυθ...issimo»

«Παραμυθ...issimo!» τιτλοφορείται το καινούριο έργο των Ξένιας Καλογεροπούλου - Θωμά Μοσχόπουλου, που παρουσιάζει η «Μικρή Πόρτα», στο θέατρο «Πόρτα». Το έργο, που βασίζεται σε ιταλικά λαϊκά παραμύθια που ενέπνευσαν την πένα του μεγάλου συγγραφέα Ιταλo Καλβίνο, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και στήθηκε στη διάρκεια των προβών - μέθοδο που πρωτοχρησιμοποίησαν οι δύο συγγραφείς στο ανέβασμα της «Κοιμωμένης που ξύπνησε» (πριν δύο χρόνια).

Πρόκειται για ιστορίες δροσερές, ανάλαφρες, αισιόδοξες, που με σπιρτάδα και χιούμορ, αποδείχνουν ότι, όταν κάποιος θέλει μπορεί να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες: όπως ο φτωχός γιδοβοσκός που γίνεται βασιλιάς, μια άπειρη κοπέλα που καταφέρνει να σταματήσει έναν πόλεμο, ένα κορίτσι που για να σωθεί διασχίζει ολομόναχο στεριές και θάλασσες...

Σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, χορογραφία Μάρθας Κλουκίνα, μουσική Κορνήλιου Σελαμσή και φωτισμοί Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν: Ηλιάνα Γαϊτάνη, Τώνια Γελεκλίδου, Γιάννης Κουκουράκης, Δάφνη Μαρκάκη, Χρίστος Νικολάου, Τατιάνα Πίττα, Σαράντης Μιχάλης, Στέλιος Χλιαράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ