Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και τους καλεί πιο μαζικά και αποφασιστικά να αντιπαλέψουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τους ξεκληρίζει.

Ταυτόχρονα με τους αγώνες, οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα, καθοριστικά για τους αγώνες τους και την επιβίωσή τους. Οι κύριοι υπεύθυνοι, για το ξεζούμισμα της αγροτιάς από τους εμποροβιομήχανους, τα μονοπώλια και τις τράπεζες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν προοπτική και ελπίδα.

Οι αγρότες πρέπει να απομονώσουν τις διασπαστικές κινήσεις που οργανώνουν και καθοδηγούν γνωστοί αγροτοπατέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στηρίζονται από το δικομματισμό και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», με στόχο να εκφυλίσουν τους αγώνες. Πρέπει να συσπειρωθούν στους συλλόγους, στις ομοσπονδίες και την ΠΑΣΥ, για να διεκδικήσουν αγωνιστικά την επίλυση των άμεσων αιτημάτων και να συμβάλουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διαμόρφωση της λαϊκής αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία, για λαϊκή εξουσία. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων αγροτών. Μόνο έτσι μπορεί να αναζωογονηθεί οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά η ύπαιθρος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ