Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση για τα οικονομικά των δήμων

Τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να αντεπεξέλθουν στις αρμοδιότητες που τους έχουν μεταφερθεί θεωρεί ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος, ότι εξασφαλίζει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του νέου έτους. Οταν, με στοιχεία μάλιστα της ίδιας της ΚΕΔΚΕ, τα χρήματα που προϋπολογίζεται να δοθούν στους δήμους το 2009 για τις μεταφερθείσες αρμοδιότητες είναι μειωμένα κατά 216,4 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως δήλωσε ο Π. Παυλόπουλος, μετά από χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης για το νέο έτος είναι αυξημένα κατά 22,5%. Αύξηση που αποδίδεται κυρίως στη συνολική αντιλαϊκή αύξηση των τελών κυκλοφορίας, το 90% των οποίων θα αποδίδεται στους δήμους. Την ίδια ώρα, ωστόσο, και το 2009, συνεχίζονται οι παρακρατήσεις θεσμοθετημένων πόρων των δήμων, ενώ η κρατική επιχορήγηση που προϋπολογίζεται να τους δοθεί, φτάνει μόλις το 3,7% του κρατικού προϋπολογισμού. Αν μάλιστα αφαιρεθούν τα ποσά που διατίθενται από τα ταμεία των δήμων στο πρόγραμμα «Θησέας», τότε το παραπάνω ποσοστό μειώνεται στο 3,29%.

Ο υπουργός επανέλαβε χτες ότι εφόσον έχουν διασφαλιστεί οι πόροι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση θα εξετάσει κατόπιν την πορεία προς τη διοικητική μεταρρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ