Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ενα ιατρείο ανά περιφέρεια στην επαρχία!

Η γύμνια του τομέα αποκατάστασης στο δημόσιο σύστημα Υγείας - πέρα απ' το ότι αφήνει πεδίο δόξης λαμπρό στην επιχειρηματική δραστηριότητα - υποχρεώνει τους επιστήμονες να προσπαθούν εκ των ενόντων να δημιουργήσουν διαύλους επικοινωνίας και πρόσβασης και σε αυτές τις ελάχιστες δημόσιες δομές.

Ετσι, χτες, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ανακοίνωσε τη δημιουργία δωρεάν ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση όσων έχουν δυσκολία στην Κίνηση λόγω σπαστικότητας μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ) πως η περίπτωσή τους αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά στα Εξωτερικά Ιατρεία Σπαστικότητας πολλών Δημόσιων Νοσοκομείων. Ο αριθμός κλήσης της ανοιχτής γραμμής είναι 800 11 25000 και λειτουργεί από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή (10 π.μ. - 6 μ.μ.).

Βέβαια και τα εξωτερικά ιατρεία σπαστικότητας είναι μετρημένα στα δάχτυλα καθώς λειτουργούν σε 17 συνολικά νοσοκομεία εκ των οποίων τα εφτά στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα οχτώ σε διάφορα νοσοκομεία της επαρχίας. Ετσι, ένα ιατρείο εξυπηρετεί ολόκληρες περιφέρειες, όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη και η Θεσσαλία! Στη χώρα μας καταγράφονται περί τα 25.000 ΑΕΕ ετησίως. Το κυριότερο πρόβλημα που προκαλεί το ΑΕΕ είναι η χρόνια αναπηρία, καθώς περίπου το ένα τρίτο των ατόμων που επιβιώνουν από το ΑΕΕ μετά από ένα έτος, εξακολουθούν να εξαρτώνται από τρίτους επιβαρύνοντας πρωτίστως τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ