Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΕΙ
Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) Πανεπιστημίων, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την προκλητική αδιαφορία του υπουργείου, αφού διεκδικούν εδώ και 15 χρόνια την ένταξή τους στο πανεπιστημιακό μισθολόγιο (σήμερα εντάσσονται στο δημοσιοϋπαλληλικό). Οι εργαζόμενοι του ΕΤΕΠ αποτελούν οργανικό κομμάτι του πανεπιστημίου και παράγουν εξειδικευμένο έργο υποδομής στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία.

Αλλά αιτήματά τους είναι η πρόσληψη νέου προσωπικού, καθώς ο κλάδος τους έχει συρρικνωθεί λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων και παρόλο που πρόκειται για οργανικές θέσεις, αυτές δεν αναπληρώνονται. Επίσης ζητούν την έκδοση ΠΔ για μια σειρά θεσμικών ζητημάτων (μετατάξεις, προσλήψεις, εκπαιδευτικές άδειες). Να σημειωθεί ότι βάσει του νόμου 2817/2000, το συγκεκριμένο ΠΔ θα έπρεπε να έχει εκδοθεί σε έξι μήνες. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση.

Απόφαση συμπαράστασης στα αιτήματα του ΕΤΕΠ έχει πάρει και το πρυτανικό συμβούλιο του ΕΜΠ, την οποία μετέφερε στη χτεσινή κινητοποίηση ο πρύτανης, Κ. Μουτζούρης.

Σε συνάντηση που είχε χτες αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον υφυπουργό Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρο, εκείνος δεσμεύτηκε ότι θα λυθούν σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση επιμέρους αιτήματα, όπως η αναπλήρωση κενών θέσεων, ενώ για τα πάγια μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα τους παρέπεμψε σε νέα συνάντηση τις 10 Γενάρη...

Σε κινητοποιήσεις και οι συμβασιούχοι

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν το επόμενο διάστημα οι συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, απαιτώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν σε προχτεσινή σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συμβασιούχων Πολυτεχνείου και στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι και συμβασιούχοι από όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αττικής, καθώς και από τα Πανεπιστήμια Πελλοπονήσου και Θεσσαλίας.

Ετσι, στις 9 Δεκέμβρη προχωρούν σε στάσεις εργασίας, κλείσιμο βιβλιοθηκών και άλλες κινητοποιήσεις στα ιδρύματα, ενώ οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου προχωρούν εκείνη τη μέρα σε απεργία. Στις 10 Δεκέμβρη προχωρούν σε 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν τον περαιτέρω συντονισμό της δράσης τους και απαιτούν μια ενιαία σχέση εργασίας για όλους, αυτή του δημοσίου δικαίου, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ