Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παραχώρηση σχολείου σε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου!

Με απόφαση του Νομάρχη Ιωαννίνων παραχωρείται το δημοτικό σχολείο Μηλιάς Μετσόβου σε ιδιώτη για να λειτουργεί φροντιστήριο

Την παράδοση δημόσιου σχολείου σε ιδιώτη, για λειτουργία φροντιστηρίου ξένης γλώσσας αποφάσισε ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ)! Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση (1882/ 11-11-08) παραχωρούνται οι υποδομές του δημοτικού σχολείου Μηλιάς Μετσόβου, στις ώρες 4 - 10 μ.μ., σε ιδιώτη - ιδιοκτήτη φροντιστηρίου για να κάνει φροντιστήριο ξένης γλώσσας στους μαθητές του χωριού. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της εισαγωγής ιδιωτών στα δημόσια σχολεία και της εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας.

Ο Νομάρχης πρόκρινε αυτή την εξέλιξη, πατώντας στις ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο εκπαιδευτικό και διδακτικό προσωπικό - καθώς το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχει εκπαιδευτικό για διδασκαλία ξένης γλώσσας στο κανονικό πρόγραμμα - και αξιοποιώντας την εύλογη αγωνία των γονέων για τη μόρφωση των παιδιών τους. Μάλιστα, ο Νομάρχης προσπαθεί να δικαιολογήσει την απροκάλυπτη απόφαση εισαγωγής και με τη βούλα, των ιδιωτών μέσα στα δημόσια σχολεία, επικαλούμενος αίτημα του Συλλόγου Γονέων. Την ίδια στιγμή, παρακάμπτει σχετική αρνητική εισήγηση του σχολικού συμβούλου και εγκύκλιο που αποκλείει την παράδοση σχολικών αιθουσών σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών (η χρησιμοποίησή τους αφορά αποκλειστικά δραστηριότητες και εκδηλώσεις πολιτιστικού, κοινωνικού και επιστημονικού περιεχομένου).

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την παραπάνω απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική ενέργεια του Νομάρχη Ιωαννίνων, που υλοποιεί τη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση για παράδοση όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης σε ιδιώτες. Ακόμα, επισημαίνει συγκεκριμένες πτυχές αυτής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που παραδίδουν δημόσια σχολεία και συνολικά την εκπαίδευση στους ιδιώτες, με την ΤΑ να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση (ΣΔΙΤ, Καποδίστριας ΙΙ, αποκεντρωμένο σχολείο κ.ά.).

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Νομού Ιωαννίνων, καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, συνολικά τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να βάλουν εμπόδια σ' αυτές τις μεθοδεύσεις εισόδου των επιχειρήσεων στα σχολεία. Τους καλεί να αγωνιστούν και σε συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να απαιτήσουν κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παραπαιδείας, 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία, ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ