Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Μπους: «Κόστισε περισσότερο, αλλά ήταν αναγκαίο»

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

«Ο πόλεμος στο Ιράκ στοίχισε στις ΗΠΑ οικονομικά πολύ περισσότερο από όσο αναμενόταν» παραδέχτηκε, χτες, σε ομιλία του ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος. Ο Τζορτζ Μπους, αν και αναγνώρισε ότι η εισβολή και κατοχή στο Ιράκ, εκτός από το οικονομικό κόστος, στοίχισε και «στην εικόνα» των ΗΠΑ, υπεραμύνθηκε της κίνησης, τονίζοντας ότι «μπορεί ο Σαντάμ Χουσεΐν να μην είχε άμεση σχέση με τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους», αλλά η αμερικανική ηγεσία όφειλε ν' αντιδράσει απέναντι σε έναν δεδηλωμένο εχθρό των ΗΠΑ τη στιγμή που είχε δεχτεί μια πρωτοφανή επίθεση.

Την ίδια στιγμή, εντός Ιράκ, ο διοικητής των κατοχικών δυνάμεων, Αμερικανός στρατηγός Ρέι Οντιέρνο, άρχισε, χτες, την ενημέρωση των στρατιωτών σχετικά με τους νέους κανόνες εμπλοκής που θα ισχύσουν με την εφαρμογή της συμφωνίας «ασφαλείας». Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, τα αμερικανικά στρατεύματα από την 1η Γενάρη θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν ένταλμα για να προχωρούν σε ελέγχους σπιτιών και συλλήψεις, ενώ καλούνται να ενημερώνουν τις ιρακινές δυνάμεις για τις επιχειρήσεις τους εκ των προτέρων.

  • Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ ανακοίνωσε η Αγκυρα, οι οποίες σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού στέφθηκαν με «απόλυτη επιτυχία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ