Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Υπέγραψε πακέτο συμφωνιών με τη Ρωσία

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΒΟΜΒΑΗ.--

Σειρά συμφωνιών για συνεργασία στον τομέα της «πολιτικής» πυρηνικής ενέργειας, τον αμυντικό τομέα, αλλά και το εμπόριο, υπέγραψαν χτες στο Νέο Δελχί, ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκχ και ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος πρόεδρος αποχωρεί από την Ινδία, έχοντας εξασφαλίσει από την παλιά παραδοσιακή σύμμαχο της Μόσχας ιδιαίτερα συμφέρουσες συμφωνίες, που αφορούν την κατασκευή από τη Ρωσία τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ινδία, που διψά για ενέργεια και την πώληση 80 μαχητικών ελικοπτέρων. Ακόμα συζητήθηκε το ενδεχόμενο της μακροχρόνιας μίσθωσης ενός ρωσικού υποβρυχίου από την Ινδία, καθώς και η διαστημική συνεργασία των δύο χωρών. Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών Ινδίας - Ρωσίας στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο Ινδός πρωθυπουργός χαρακτήρισε το πακέτο συμφωνιών που υπογράφηκαν με τη Ρωσία ως ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της συνεργασίας των δύο χωρών ειδικά στην πυρηνική ενέργεια...

«Λάθη» παραδέχεται η κυβέρνηση

Στο μεταξύ ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το μακελειό της Βομβάης, ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Παλανιάπαν Τσινταμπαράμ, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με τις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε 190 ανθρώπους περίπου, σκορπώντας τον τρόμο στην περιοχή.

Ο Ινδός πρωθυπουργός σε χτεσινές του δηλώσεις επανέλαβε τις κατηγορίες του προς το γειτονικό Πακιστάν, που χρησιμοποιήθηκε όπως είπε για την «προετοιμασία του εγκλήματος», υπογραμμίζοντας ότι η Ινδία «περιμένει από τη διεθνή κοινότητα να αφυπνιστεί και να αναγνωρίσει ότι η τρομοκρατία σε όλο τον πλανήτη συνιστά απειλή ενάντια στην ειρήνη και στην ευημερία του πλανήτη»...

Σύμφωνα δε με τις αστυνομικές αρχές, ο ένοπλος που επιβίωσε, ο 21χρονος Αζμάλ Αμίρ Κασάμπ, κατά την ανάκρισή του, ομολόγησε ότι εκτελούσε εντολές της παράνομης πακιστανικής στρατιωτικής οργάνωσης, Λάσκαρ ε Τέμπα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις των ηγετών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ