Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδήλωση για τα 50χρονα της Κουβανικής Επανάστασης

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 50χρονα της Κουβανικής Επανάστασης πραγματοποιείται τη Δευτέρα 8 Δεκέμβρη στις 7μ.μ. στο Θέατρο «Περοκέ», υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στη χώρα μας και τη συνεργασία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και του Συλλόγου Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς. Στο καλλιτεχνικό μέρος θα μετέχουν τα συγκροτήματα του Συλλόγου «ΕΥΓΕΡΟΣ»: Η Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα, το Χορευτικό Παραδοσιακών Χορών καθώς και ένα μουσικό σύνολο.

Φιντέλ Κάστρο: «Τα δικαιώματα του λαού για εθνική ανεξαρτησία δεν είναι διαπραγματεύσιμα»

Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο σε χτεσινό του άρθρο, με τον τίτλο «Κολυμπώντας ενάντια στο ρεύμα», σημειώνει ότι η χώρα του είναι ανοιχτή για διάλογο με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, με τον οποίο «μπορεί να γίνει διάλογος οπουδήποτε θέλει», ωστόσο «θα πρέπει να θυμάται ότι η θεωρία του "μαστιγίου και του καρότου" δε θα έχει αποτέλεσμα με τη χώρα μας. Τα δικαιώματα του κουβανικού λαού για εθνική ανεξαρτησία δεν είναι διαπραγματεύσιμα».

Υπενθυμίζει, μάλιστα, τις δηλώσεις του Ομπάμα του περασμένου Μάη στο Κουβανοαμερικανικό Εθνικό Ιδρυμα, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη δέσμευσή του «να υπερασπιστώ την ελευθερία στην Κούβα (...). Να διατηρήσω τον αποκλεισμό» κ.ά. και σημειώνει πως τότε είχε θέσει δέκα ερωτήματα προς απάντηση σε ό,τι αφορά τη γενική συμπεριφορά των προηγούμενων Προέδρων και αυτού που θα εκλεγόταν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Καμία φράση από τις τελευταίες του ομιλίες δεν περιέχει δείγματα της απάντησης των ερωτήσεών μου (...). Κάποιος έπρεπε να προσφέρει μια ήρεμη και ειλικρινή απάντηση, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να κολυμπήσει ενάντια στο ισχυρό ρεύμα της ελπίδας που δημιούργησε ο Ομπάμα στη διεθνή κοινή γνώμη». Στη συνέχεια, παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για τα στελέχη που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνησή του, που αποδεικνύουν ότι ο Ομπάμα φτιάχτηκε από το ίδιο το σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ