Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Να αλλάξουμε την ατζέντα

Σε μια περίοδο που ολόκληρη η ανθρωπότητα τρέχει και δε φτάνει, εμείς μακαρίως λιάζουμε ...τον τραχανά μας! Εξω, έστω και για τα μάτια του κόσμου, συσκέψεις επί συσκέψεων, γιατί ο κόσμος καίγεται, εμείς, μακαρίως πάντα, ξύνουμε τα ...γένια του Εφραίμ. Από το πρωί ως το βράδυ δουλειά δεν είχε ο διάολος εμείς ...το Βατοπέδιο! Ανεργία, ανασφάλεια, απολύσεις... Ε, και; Εφραίμ! Εξεταστική Επιτροπή! Καρφώματα υπουργών! Τα ίδια και τα ίδια!

Κανένας, βέβαια, δεν ισχυρίζεται πως το ζήτημα που προέκυψε, δήθεν ξαφνικά ενώ όλοι γνωρίζουνε πως η ...αλληλοκολεγιά με την εκκλησία ξεκίνησε από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, είναι μικρό ζήτημα. Οχι! Μιλάμε για δισεκατομμύρια. Μιλάμε για δημόσιες εκτάσεις. Μιλάμε για παραβιάσεις νόμων. Μιλάμε για απάτες! Ομως, δεν είναι το μοναδικό ζήτημα. Δεν είναι η μοναδική απάτη. Υπάρχουν δεκάδες προβλήματα, δεκάδες απάτες, το ίδιο σοβαρές και σοβαρότερες ακόμα. Εμείς, όμως ...κολλημένοι! Εφραίμ!

Τι έγινε, αλήθεια, με τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ; Πάει, πνίγηκε το θέμα! Ομως, ο Γενάρης έρχεται και μαζί του έρχονται και οι αυξήσεις στα τιμολόγια. Και καλά η ΔΕΗ, τραβάμε μια, καταχείμωνα, και κλείνουμε το γενικό! (Ο καιρός φέτος, μας λυπήθηκε, φαίνεται, και δείχνει σύμμαχός μας). Αλλά τι έγινε και με την «Ολυμπιακή»; Ξεπουλήθηκε, ξεπουλιέται; Θα μας αγοράσει το Ντουμπάι; Θα ανοίξουμε άλλη εξεταστική και γι' αυτή την υπόθεση; Αλλά μικρότερο θέμα είναι τα 28 εκατ. δώρο στις τράπεζες; Μικρότερη Βιστονίδα είναι η μείωση των ημερών εργασίας από πέντε σε τρεις, σε δύο, σε μία; (Μη φανταστείτε πως αυτό ήταν μια χοντράδα του Μίχαλου, που την πέταξε «εν τη αφελεία του»! Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ είναι ...χωνί και φωνάζει ό,τι του βάλει η κυβέρνηση στο στόμα!)

Στ' αλήθεια, υπάρχουν ακόμα αφελείς που να πιστεύουν ότι όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται από ...ιερή αγανάκτηση; Εκθαμβη, δήθεν, η κυβέρνηση, έκθαμβη, δήθεν, η αξιωματική αντιπολίτευση, έκθαμβα, δήθεν, τα ΜΜΕ με την κομπίνα της εκκλησίας, έρχονται και επανέρχονται, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες άλλα ζητήματα πληγώνουν εξίσου σοβαρά ή και σοβαρότερα ακόμα κατάστηθα τη χώρα.

Καιρός, λοιπόν, να σταματήσουν οι σταυροί και οι αποπροσανατολισμοί και να κοιτάξουμε προσεκτικά πίσω την ιστορία. Οι εκκλησίες από τη στιγμή που γεννήθηκαν μέχρι τη στιγμή που θα καταργηθούν, ήταν, είναι και θα είναι πολιτική και οικονομική δύναμη. Αλλοτε συμπλήρωμα του κράτους και άλλοτε το κράτος οι ίδιες! Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο! Από σπόντα, βέβαια, και για να ξεγελάνε, τράβαγαν, κατά καιρούς, κάποιες προσευχές και, για άλλοθι, κάποιες αγαθοεργίες. Σήμερα, όμως, η επιστήμη έσκισε τα σκοτάδια. Τα παραμύθια του καθένα, ότι δήθεν «διατηρεί πνευματική σχέση με την ιεροσύνη» και μάλιστα με αυτή τη λέρα που μας ταλαιπωρεί, είναι αγυρτεία του αισχίστου είδους! Και μόνο γι' αυτό το άθλιο ψέμα πρέπει να απομονωθούν αυτά τα άτομα!

Ωστόσο, η ευθύνη γι' αυτή την ένοχη μονοτονία, η οποία κατάντησε αρρώστια, έφυγε, πια, από αυτούς που διαπράττουν τον αποπροσανατολισμό και πέρασε στο λαό που τους ανέχεται! Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών! Και περισσότερο ο λαός που υφίσταται τις συνέπειες και τις απάτες. Ποιος θα αλλάξει την ατζέντα; Αυτός που δεν του αρέσει το περιεχόμενό της. Αυτός που πλήττεται από την πραγματικότητα. Καιρός και ο λαός να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Να δει με ανοιχτά μάτια πως την ώρα που ασχολείται με το τι είπε ο Δρυς και τι ο Δούκας στην Εξεταστική Επιτροπή, τα ξένα πανεπιστήμια γκρεμίζουν τη δημόσια Παιδεία. Την ώρα που δήθεν «μαλώνει» η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ποιος παραχώρησε τι, και αυτός χαζεύει τον καυγά, η δημόσια Υγεία περνάει στα χέρια των ιδιωτών! Την ώρα που ο λαός αποβλακώνεται με το «θέαμα» και τις «κόντρες» των μονομάχων, ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν στα πέρατα της Γης υπηρεσίες στον αμερικάνικο και τον διεθνή ιμπεριαλισμό. Την ώρα που ο λαός έχει στραμμένα τα μάτια του στο Φανάρι και στην απόφαση του Πατριάρχη, λες και δε γνώριζε την παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει», τα λιμάνια της χώρας από ελληνικά γίνονται κινέζικα!

Η μόνη λύση για να βγούμε οριστικά από το ναρκοπέδιο είναι να αλλάξουμε την ατζέντα! Να καταργήσουμε οριστικά το σύστημα που γεννάει τα σκάνδαλα, τις απάτες και τους απατεώνες! Ολα τα άλλα είναι ...δοξασίες!


Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ