Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Οχι στην ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα των κατοίκων

Να αντισταθούν στην προσπάθεια ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα των κατοίκων που σήμερα σύρει στα δικαστήρια η ΔΕΗ ΑΕ, καλεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής το ΚΚΕ, ενώ πλήθος μαζικών φορέων έχει πάρει απόφαση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου Κοζάνης, οι οποίοι είναι και μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης των δύο χωριών. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ότι προκάλεσαν οικονομική «βλάβη» στη ΔΕΗ από τις κινητοποιήσεις τους τον περασμένο Μάη.

Οι φορείς ζητούν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που προκαλεί στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον η έλλειψη των απαιτούμενων μέτρων στη λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και των λιγνιτωρυχείων, αλλά και για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή. Απαιτούν την άμεση πρόσληψη από τη ΔΕΗ 5.000 εργαζομένων της περιοχής, μέτρα προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις των μελών του συλλόγου. Επίσης, καταδικάζουν την εκβιαστική και θρασύτατη ενέργεια του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ που ζητάει δηλώσεις μετανοίας από τους κατοίκους.

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας σήμερα κάνει 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στην Κοζάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ