Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες της Αυστραλίας, τα οποία άμεσα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αρκετοί είναι εκείνοι που θίγονται από τη διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, η οποία για το δικαίωμα συνταξιοδότησης εξαιρεί δημόσιους υπαλλήλους και ναυτικούς. Επίσης αίτημα των αποδήμων είναι η κατάργηση των συντελεστών των 25 ετών για όσους έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα και ο συντελεστής των 44 ετών για όσους παραμένουν στην Αυστραλία που ορίζει για το δικαίωμα της σύνταξης η ίδια συμφωνία.

Επιπλέον, η ελλιπής στελέχωση του Γενικού Προξενείου Μελβούρνης έχει δημιουργήσει επιπρόσθετες δυσκολίες στους Ελληνες της Αυστραλίας, που όπως καταγγέλλουν η έκδοση εγγράφων (όπως πληρεξούσιου ή γονικής παροχής κλπ.) καθυστερεί τρεις ή ακόμη και τέσσερις μήνες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα λάβουν για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω ζητημάτων και για να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων της Αυστραλίας.

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ανάστατοι είναι οι ελεύθεροι αλιείς και οι επαγγελματίες σκαφών αναψυχής (άνευ πληρώματος), στην Πρέβεζα, και αυτό λόγω της διαφαινόμενης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Καταγγέλλουν πως η παραχώρηση της μαρίνας σε ιδιώτη (με συμμετοχή μάλιστα στο διαγωνισμό ενός μόνο υποψηφίου) θα οδηγήσει τους κλάδους αυτούς σε μαρασμό ή ακόμα και σε αφανισμό. Ολοι αυτοί οι μικροί επαγγελματίες, των οποίων οι δραστηριότητες αποτελούν την κύρια πηγή εισοδημάτων τους, αναγκαστικά είτε θα στραφούν σε άλλα λιμάνια της περιοχής είτε θα διακόψουν τις δραστηριότητές τους. Κάτι που θα επιφέρει και αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της πόλης και της περιοχής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να παραμείνει το λιμάνι Πρέβεζας δημόσιο, στα χέρια του λαού της Πρέβεζας και όχι του κεφαλαίου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ