Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΝΤΡΕΑΛ.-- Ο αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος Ζαν Σαρέ κατέκτησε κυβέρνηση πλειοψηφίας στην επαρχία του Κεμπέκ με 66 έδρες και επανεκλέγεται για τρίτη φορά πρωθυπουργός. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Μαριό Ντιμόντ, παραιτήθηκε, αφού το κόμμα του έχασε τις δυνάμεις του κατακτώντας μόλις επτά έδρες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνάντηση με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, για τα θέματα ενέργειας και των κλιματικών αλλαγών, είχε χτες ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενόψει της ανακοίνωσης του διορισμού των στελεχών του υπουργείου Ενέργειας στην κυβέρνηση που σχηματίζει.

ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ.-- Στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου F-18 συνετρίβη σε γειτονιά στο Σαν Ντιέγκο, κοντά σε λεωφόρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ φωτιά έπιασε τουλάχιστον ένα σπίτι.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τρία φερόμενα μέλη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, ανάμεσά τους και ύποπτο που φέρεται ως νέος αρχηγός της οργάνωσης, τον Αϊθολ Ιριόνδα Γιάρθα, γνωστό επίσης και ως Γκουρμπίτα ή Ασιέρ, στην πόλη Μπανιέρ ντε Μπιγκόρ στα Πυρηναία Ορη, μόλις 50 χιλιόμετρα από την πόλη Κοταρέτ, όπου η γαλλική αστυνομία είχε συλλάβει τον αρχηγό του στρατιωτικού κλάδου της ΕΤΑ Μικέλ Γκαρικόιτθ Ασπιάθου στις 17 Νοέμβρη.

ΟΥΕΛΙΓΚΤΟΝ.-- Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το πρωί στα νησιά Κερμαντέκ, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας. Το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο εντόπισε το επίκεντρο του σεισμού 217 χιλιόμετρα από το νησί Ραούλ, το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους των Κερμαντέκ, σε βάθος 35 χιλιομέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ