Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
3η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ
Σύσσωμη καταδίκη του αμερικανικού αποκλεισμού κατά της Κούβας

Από το κλείσιμο των εργασιών της Κοινότητας Χωρών της Καραϊβικής. Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ο πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούδα, Μπάλντουιν Σπένσερ και προεδρεύων της Κοινότητας

Associated Press

Από το κλείσιμο των εργασιών της Κοινότητας Χωρών της Καραϊβικής. Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ο πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούδα, Μπάλντουιν Σπένσερ και προεδρεύων της Κοινότητας
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Την υποδειγματική αντίσταση του κουβανικού λαού στον επιβαλλόμενο οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ υπογράμμισαν οι ηγέτες των χωρών - μελών της Κοινότητας της Καραϊβικής (CARICOM), που συνεδριάζουν στο Σαντιάγο ντε Κούμπα, ενώ απαίτησαν και την άμεση λήξη του.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Κοινότητας της Καραϊβικής, πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούδα, Μπάλντουιν Σπένσερ, σημείωσε πως ο αποκλεισμός αποτελεί λείψανο του παρελθόντος και παραμένει σε ισχύ, παρά τη γενικευμένη διεθνή αντίδραση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να βοηθήσει, ώστε ο αποκλεισμός να περάσει στην Ιστορία.

Επιπλέον, οι ηγέτες της Κοινότητας της Καραϊβικής απαίτησαν να πραγματοποιηθούν αλλαγές στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και συμφώνησαν σε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Σημαντικές προτάσεις συνεργασίας πρότεινε η Κούβα κατά τη διάρκεια των εργασιών της 3ης Συνόδου της CARICOM στους τομείς της δημόσιας Υγείας, της εκπαίδευσης, της ενέργειας, καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Μεταξύ αυτών, είναι η ίδρυση νέων υπηρεσιών στους τομείς της υγιεινής και της δημόσιας υγείας στην Αϊτή, στο Σεντ Βίνσετ και στις Γραναδίνες με την εγκατάσταση 10 διαγνωστικών κέντρων στην Αϊτή μία στον Αγιο Βισέντιο με τη συνεισφορά Κουβανών και ντόπιων ειδικών. Επιπρόσθετα, τη δημιουργία οφθαλμολογικού δικτύου στην Τζαμάικα, τη Σεν Λουτσία και Γουιάνα, κάτι που σημαίνει ότι πάνω από 50.000 άτομα θα μπορούν να αποκαταστήσουν ή να βελτιώσουν την όρασή τους, ετησίως.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η Κούβα ανακοίνωσε πως θα δώσει 480 πανεπιστημιακές υποτροφίες, 150 απ' αυτές για νέους φοιτητές στην ιατρική. Επιπλέον, στις προτάσεις της Κούβας συμπεριλαμβάνονται συμβουλευτική στις πανεπιστημιακές σπουδές, πληροφορίες για την αγορά, για τη χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας, αλλά και στην εκπαίδευση προσωπικού για τη λειτουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επενδυτικές συμφωνίες (2013-01-26 00:00:00.0)
Εμπιστοσύνη στην Επανάσταση (2009-07-28 00:00:00.0)
Συμφωνίες στα πλαίσια της ALBA (2007-03-02 00:00:00.0)
Και τεχνολογικός ο αποκλεισμός από τις ΗΠΑ (2007-02-16 00:00:00.0)
Στις επάλξεις για μια ανθρώπινη κοινωνία (2005-12-31 00:00:00.0)
Συναντήσεις περιφερειακής συνεργασίας (2005-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ