Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Yγεία για όλο το λαό, πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ουσιαστική αναβάθμιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ελευσίνας και Μεγάρων απαίτησαν χτες μέλη και στελέχη της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Θριάσιου Νοσοκομείου. Κατήγγειλαν τα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και των ΚΥ, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τη συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις καθυστερήσεις στην καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης και των εφημεριών κ.ά. Αυτή η κατάσταση, όπως κατήγγειλαν, θα χειροτερεύσει μετά τις απολύσεις 85 συμβασιούχων τον ερχόμενο Φλεβάρη, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η ιδιωτικοποίηση τομέων του νοσοκομείου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Επιθεώρησης Εργασίας στην Κοζάνη, στα πλαίσια της τετράωρης εργασίας, έκαναν χτες εργαζόμενοι και το ΔΣ του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας. Κατέθεσαν υπόμνημα απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας ειδικά της μη νόμιμης αμοιβής, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μη μετακυλιστεί το βάρος της κρίσης στις πλάτες τους. Το Σωματείο ζήτησε ακόμα άμεσα μέτρα για την έγκαιρη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και όλων των δεδουλευμένων. Ζητούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση να αμείβονται με το μισθό της αντίστοιχης ειδικότητας του μόνιμου προσωπικού, καθώς και απαιτούν μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Μέχρι την Παρασκευή, 12 Δεκέμβρη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα μπορούν να ψηφίζουν οι συνταξιούχοι στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Στις 14 Δεκέμβρη, ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Οι εκλογές πραγματοποιούνται στα γραφεία της Ενωσης και για τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι χρειάζονται το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: Σήμερα 10/12: 9 π.μ.-4 μ.μ. 11/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 12/12: 1.30 μ.μ.-8.30 μ.μ. 14/12: 11 π.μ.-6 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ