Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«Σκλήρυνση» απέναντι στη «βία»

«Η διασφάλιση της τάξης» με όλα τα μέσα ήταν η βασική απόφαση της χτεσινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής. Το μήνυμα της «σκλήρυνσης» της κυβέρνησης απέναντι στη «βία» μετέφεραν με τις δηλώσεις τους εξερχόμενα τα μέλη του κυβερνητικού οργάνου, επιχειρώντας ταυτόχρονα να διασφαλίσουν την «κοινωνική συναίνεση» και ανοχή στο όνομα «της κατάλυσης της κοινωνικής ειρήνης» και της «καταστροφής περιουσιών».

Οι διαδηλώσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σουφλιάς, «κατέληξαν σε βίαια γεγονότα, σε βίαιες πράξεις, σε κατάλυση της κοινωνικής ειρήνης, σε καταστροφή περιουσιών». Για την αντιμετώπιση της βίας λοιπόν κάλεσε όλους, δηλαδή τις ηγεσίες των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, τους γονείς και τα παιδιά, «να συνδράμουν ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο της βίας για να επανέλθει η κοινωνική ειρήνη».

Ο Πρ. Παυλόπουλος κατήγγειλε... τους ανθρώπους που «εκμεταλλεύονται πραγματικά τη Δημοκρατία, ανθρώπους οι οποίοι ενεργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου υπό καθεστώς ωμής βίας», ζητώντας την καταδίκη τους απ' όλους. «Ολοι, και καθένας ξεχωριστά, έχει το μερίδιο της δικής του ευθύνης», είπε, ενώ διαβεβαίωσε και πάλι ότι «η κυβέρνηση κάνει και θα κάνει τη δουλειά της για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, για να προστατεύσει το επίπεδο της Δημοκρατίας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ