Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΚΟΥΡΔΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΚΟΥΡΔΑ
φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου, στελέχους του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα, σ/φου ΠΑΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, που με διαπαιδαγώγησε στα ιδανικά του Αγώνα και του κομμουνισμού, προσφέρω, μέσω ΝΕ Νοτ. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, 1.000 ευρώ για τη στέγαση των Αρχείων του Κόμματος.

Ντέπυ Μιχαηλίδη

***

φωτ.

Ο σ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Στη μνήμη του, τα αδέρφια του Ιωσήφ Βανδώρος και Βάσω Ηλιοπούλου, μέσω ΝΟ Αχαΐας, προσφέρουν 100 ευρώ στο κόμμα του, το ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

Φωτ. 2

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη πρόσφεραν για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι. Και από το χωριό Μεσολούρι: ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτ.), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ (φωτ.), ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑ, ΝΙΚΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΥΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΒΗ, καθώς επίσης στη μνήμη του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΣΟΥΛΑΣ ΒΑΝΔΩΡΟΥ, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από κοντά μας, ο σύζυγός της Γιάννης και η μητέρα της Ηλέκτρα, προσφέρουμε για το κτίριο του Αρχείου του Κόμματος, 100 ευρώ, μέσω Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας Πειραιά.

  • Επίσης, στη μνήμη της ο Νίκος και η Τασία προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας Πειραιά, 50 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΙΔΗΣ
***

φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας αδελφής ΑΛΙΚΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, αγωνίστριας της ΕΑ, προσφέρουμε για το 18ο Συνέδριο, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 200 ευρώ, για την ενίσχυση του Κόμματος και του «Ρ».

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ και όσων έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ για τα 90χρονά του 400 ευρώ, μέσω ΚΟ Στοκχόλμης.

Η οικογένειά του

***

φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών του ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΡΟΥ (Συρόγιαννου) και της ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, από την Αράχοβα Βοιωτίας, ο γιος τους Νίκος Σύρος προσφέρει για τα 90χρονα του ΚΚΕ και την ανέγερση του Αρχείου του Κόμματος, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμαρουσίου.

***

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΛΑΝΗ και του ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΥ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 40 ευρώ.

Μαρία Κυλάνη

***

φωτ.

Για το ετήσιο μνημόσυνο του ΝΙΚΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ προσφέρουν στο ΚΚΕ, η γυναίκα του και τα παιδιά του 100 ευρώ και οι σύντροφοί του απ' την ΚΟ Καμένων Βούρλων 150 ευρώ.

***

φωτ.

Με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, από το Ροδολίβος Σερρών, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», την αγαπημένη του εφημερίδα.

***

Πέθανε την 1.12.2008 στα 81 του χρόνια ο ΣΕΡΕΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Χρήστου. Αγωνιστής του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στον ξένο κατακτητή και μετά, μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού, ενάντια στους ντόπιους και ξένους δυνάστες του λαού μας. Κυνηγημένος βρέθηκε στην Τασκένδη απ' όπου επαναπατρίστηκε το 1978. Πιστός στα ιδανικά του και στο ΚΚΕ που τον ενέπνευσε μέχρι τέλους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
Στη μνήμη του, για ενίσχυση του ΚΚΕ, ο γιος του Χρήστος προσφέρει 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.2

Ο ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πέθανε πριν από 6 χρόνια, στη ζωή του αγωνιζόταν για να δει καλύτερες μέρες ο λαός. Τους αγώνες του αυτούς τους «πλήρωσε» ακριβά με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες στο Μακρονήσι, στα Γιούρα, στον Αϊ - Στράτη.

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ βασανίστηκε άγρια στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο με απόφαση έκτακτου Στρατοδικείου και τον Ιούνη του 1948 εκτελέστηκε.

Στη μνήμη των συντρόφων μου λαϊκών αγωνιστών, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Περισσού.

Η συντρόφισσά τους Δέσποινα Βενετσανοπούλου και η ανιψιά του Ορέστη Μακρίδη.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος και αγαπητός μας σύζυγος και πατέρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΙΔΗΣ, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικός του ΔΣΕ, καθηγητής φιλόλογος, ιστορικός και συγγραφέας. Ως ιστορικός και φιλόλογος είχε πλούσια προσφορά στο λαϊκό κίνημα. Στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του έως το τέλος της ζωής του. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προσφέρουμε 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και τα 90χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η συντρόφισσά του Ευανθία Ζωίδη, η κόρη του Ευθαλία

***

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μητέρας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΝΑΝΗ προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Τα παιδιά της

Ελένη Κλήμη - Στάμπα, Χριστίνα Κλήμη.

***

φωτ.

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΛΕΚΟΥΡΔΑ και των αγαπημένων μου συμπεθέρων ΔΗΜΗΤΡΗ και ΑΝΝΑΣ ΣΑΡΡΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, που συμπαθούσαν και ψήφιζαν έως το τέλος της ζωής τους, το ποσό των 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ
Ο σύντροφός της Γιώργος Λεκούρδας

***

ΦΩΤ.

Στις 2 Δεκέμβρη 2008 έκλεισε ένας χρόνος που έφυγε από τη ζωή ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΑΒΙΤΣΑΣ, από την Κερασούλα Καλαμπάκας. Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου αναγκάστηκε να καταφύγει μαζί με τα αδέρφια μας στη Γιουγκοσλαβία και στη συνέχεια στη Βουδαπέστη, όπου σπούδασε και εργάστηκε μέχρι το 1981. Στη μνήμη του προσφέρω για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ 30 ευρώ.

Η μητέρα του Ζωή

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, από την Ελληνοεκκλησιά Μεσσηνίας, ο οποίος «έφυγε» από βασανιστήρια Χιτών, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

Δημήτρης, Ειρήνη Βουλίτσα - Ανδριανοπούλου

***

ΦΩΤ. 2

Στη μνήμη του αδερφού της ΓΙΩΡΓΗ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ, που ηρωικά άφησε την τελευταία του πνοή στη Μακρόνησο από τα βασανιστήρια, και στη μνήμη του άντρα της ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και πιστού αγωνιστή για τα ιδανικά του αγώνα μας και το δίκιο του λαού, καθώς και στη μνήμη του άλλου της αδελφού ΒΑΣΟΥ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ που δολοφονήθηκε το 1946, η αγωνίστρια Ελένη Καραβάκου προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΚΑΛΙΟΥ και του θείου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΙΝΤΖΗ, μελών του ΚΚΕ, προσφέρω για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και για το 18ο Συνέδριο 50 ευρώ.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
Αστέριος (Τσέλιος) Βακαλιός

***

Για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣ και του ΚΚΕ: ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥΜΠΕΤΗ του Αθαν., που εκτελέστηκε σε ενέδρα στα Ταμπούρια του Πειραιά από τους ντόπιους και ξένους φασίστες. ΧΡΙΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΜΠΕΤΗ του Αθαν., που σκοτώθηκε από τους ταγματασφαλίτες στη Δραπετσώνα τον Ιούλη του 1943. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΟΥΚΟΥΜΠΕΤΗ (πατέρας) και ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΚΟΥΜΠΕΤΗ (γιος), που δολοφονήθηκαν την ίδια νύχτα και ώρα από τους Χίτες, το Δεκέμβρη του 1946. ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΜΠΕΤΗ, που καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο, βασανίστηκε στο κολαστήρι ανηλίκων Κηφισιάς και στη Μακρόνησο, το Σεπτέμβρη του 1961. Σκοτώθηκε από αυτοκίνητο. ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΚΟΥΚΟΥΜΠΕΤΗ (μάνα), που από τα τόσα βάσανα αρρώστησε και πέθανε τον Ιούλη του 1965, προσφέρω στη μνήμη τους 150 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου.

Φιλικά, Σπύρος Κουκουμπέτης

***

Συμπληρώνονται 14 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου και αξέχαστου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (Ερμή), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ. Τιμώντας με σεβασμό τη μνήμη του προσφέρω 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και το 18ο Συνέδριό του, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Αγγελική Αγραφιώτου

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται στις 16 Δεκέμβρη 20 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας αδελφού και θείου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΗ, αντιστασιακού, συνταξιούχου εκπαιδευτικού. Ενταγμένος από νεαρός στις γραμμές του ΚΚΕ, παρέμεινε πιστός στον κομμουνισμό παρά τις εξορίες, τα βασανιστήρια και τις διώξεις που υπέστη. Στη μνήμη του προσφέρουμε μέσω ΚΟ Ακαδημίας Πλάτωνος το ποσό των 350 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Τα αδέλφια του Βασιλική Σκανδάλη, Νίκος Παλούμπης.

Τα ανίψια του Μαργαρίτα και Θοδωρής, Ιωάννα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αείμνηστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και ταγματάρχη του ΔΣΕ, του Λοχαγού μου ΓΙΑΝΝΗ ΦΥΤΣΙΛΗ και προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 50 ευρώ. Ο Γιάννης με άλλους μαχητές συνέχιζαν μέχρι το 1950 τον ηρωικό τους αγώνα και τελικά πιάστηκε αιχμάλωτος ύστερα από προδοσία και εκτελέστηκε χωρίς δίκη με άλλους δύο συμμαχητές του, από το στρατό και τους παρακρατικούς ληστοσυμμορίτες. Αιωνία τους η μνήμη!

Γιώργος Σύρος

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, του ανθρώπου που ανάλωσε τη ζωή του για τα υψηλά ιδεώδη της ανθρώπινης υπόστασης και ύπαρξης, της αξιοπρέπειας, της ελεύθερης σκέψης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 100 ευρώ, για τα 90 χρόνια του Κόμματος και για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Τόνια Χαρατσίδου

  • Η ΚΟΒ Λογοτεχνών ευχαριστεί τη συναγωνίστρια Τόνια Χαρατσίδου για την προσφορά της των 100 ευρώ στη μνήμη του Γιάννη Χαρατσίδη για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ που «έφυγε» από κοντά μας αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό, τόσο στην οικογένειά του όσο και σε όλους όσοι τον γνώρισαν, προσφέρουμε στην ΚΟ Καλαμπάκας 100 ευρώ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Μαρία Γκουλιώνη

  • Επίσης, η αδερφή του Θεολογία Γκουλιώνη προσφέρει 30 ευρώ στην ΚΟ Καλαμπάκας στη μνήμη του.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, για το αρχείο του Κόμματος και το 18ο Συνέδριο, η σύζυγός του Μαριγούλα και η κόρη του Ολγα προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πατησίων.

ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΝΙΚΗΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ - ΑΝΝΙΝΟΥ, που ήταν παρούσα στους αγώνες, προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα που διάβαζε πάντα.

Τα παιδιά της Μαρία και Μερόπη Αννίνου

Τα εγγόνια της Βερόνικα Ροντογιάννη και Σοφία Κολαΐτη

***

ΦΩΤ.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ, από τον Ασπρογέρακα Κεφαλονιάς, οργανωμένος στην ΕΠΟΝ από το 1942, μέλος της Εθνικής Αντίστασης, «έφυγε» από κοντά μας στις 9 Απρίλη 1989. Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει 40 ευρώ ενίσχυση για τα 90χρονα του ΚΚΕ.

Ελλάς Αντζουλάτου, Πόρος Κεφαλονιάς

***

Στη μνήμη των αγαπητών μας προσώπων, πατέρα και αδελφού, που συμπληρώνονται 49 χρόνια, 3 χρόνια και 23 χρόνια από το θάνατό τους αντίστοιχα, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την εξόρμησή του, μέσω ΚΟ Μετεώρων.

Η Β. Σ.

***

φωτ.

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, παλιού συνδικαλιστή, ορειβάτη, πετυχημένου επαγγελματία και δραστήριου μέλους του Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥΤΣΟΥ, στη μνήμη του και για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟ Ελευσίνας.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, της ακούραστης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία πέρασε πολλά βάσανα μετά τον πόλεμο από τα αποβράσματα και απομεινάρια του χιτλερισμού που προσπαθούσαν αδιάκοπα να τη λυγίσουν για το «πιστεύω» της στο ΚΚΕ. Κράτησε την αγάπη της για το Κόμμα και τα 4 παιδιά της μέχρι το θάνατό της. Παρακολουθούσε τις εξελίξεις μέσα από το γηροκομείο που βρισκόταν και χαιρόταν για την υπέροχη νεολαία της ΚΝΕ λέγοντας: «Αυτά τα υπέροχα παιδιά αξίζουν πολύ καλύτερες μέρες». Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1922.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στη μνήμη της, για το αρχείο του Κόμματος και το Συνέδριο του ΚΚΕ, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Πατησίων: Κατερίνα Σαραντάκου 50 ευρώ, Λουκία Πουλή 50 ευρώ, Λιλίκα Βασιλάκη 50 ευρώ, Κουλουμπή Αννα 50 ευρώ, Σπανομάρκου Πόπη 10 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Η ΛΙΝΑ (Ειρήνη) ΦΡΑΓΚΟΖΙΔΟΥ - ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ γεννήθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς το 1930 από γονείς κομμουνιστές. Σπούδασε δασκάλα και διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η χούντα την απέλυσε από τη θέση της και ταλαιπωρήθηκε γιατί είχε μικρά παιδιά. Ποτέ δεν απομακρύνθηκε από το ΚΚΕ. Με την κομμουνιστική αγωγή της και τη συνειδητή πολιτική της επιλογή έμεινε αταλάντευτη κομμουνίστρια ως το θάνατό της. Πέθανε το Σεπτέμβρη του 2008 ύστερα από πολύχρονη ασθένεια και ετάφη στο χωριό της, με το οποίο ποτέ δεν έκοψε το δεσμό της.

Στη μνήμη της η φίλη της από το Γερακαριό Παρέσα προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από τον άδικο πνιγμό στα νερά της Ουρανούπολης Χαλκιδικής του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΔΗ από τον Κοκκινιά Κιλκίς. Η μάνα του Εριφύλη και τα παιδιά του Γιώργος και Φιλιώ προσφέρουν στη μνήμη του, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 20 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Προσφέρω 200 ευρώ, στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, στη μνήμη του ήρωα της οικογένειάς μας, του αγαπημένου μας αδελφού ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗ, αξιωματικού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έπεσε στις 2 Απρίλη του 1949 πολεμώντας ηρωικά στην Οξυά του Βίτσι για την ανεξαρτησία και την προκοπή του λαού μας. Αξέχαστα θα μείνουν όχι μόνο στους δικούς του, αλλά και σ' όλους τους αντιφασίστες αγωνιστές του λαού μας τα λόγια που είπε αφήνοντας την τελευταία πνοή του: «Ζήτω το Κόμμα μας! Ζήτω ο ΔΣΕ!»

ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Λ. Τσιρμιράκης

***

ΦΩΤ.

Στις 14 Δεκέμβρη κλείνουν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1947. Γεννήθηκε στο χωριό Κορωνίδα Κιλκίς το 1929. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και στον Εμφύλιο από το 1946, πολέμησε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Υπηρέτησε στο Ιππικό και στη συνέχεια στο ΓΑ του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, στο Κρνοφ. Εκεί παντρεύτηκε την Παρθένα Παντελίδου, μαχήτρια του ΔΣΕ, και απέκτησαν τρεις κόρες, τη Μαρία, την Ιωάννα και την Κούλα. Συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ και ήταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη». Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς, προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΒΑΣΩ (Παπαδάκη) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ, από τη Φλώρινα, μέλος του ΚΚΕ. Μετά τη Βάρκιζα καταδιώκεται και υποχρεώνεται να πάει στο Μπούλκες. Εκεί παντρεύεται, το 1945, τον αδελφό μου Μενέλαο Ελευθεριάδη (Ρένο). Απέκτησαν δύο κορίτσια, τη Μάρθα και την Παρθένα, τις μετέπειτα πασίγνωστες τραγουδίστριες στην Τσεχοσλοβακία. Η Βάσω πέθανε στις 9 Μάη 1955 στο Μπρνο Τσεχοσλοβακίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ (Ρένος). Στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου και έως το 1943, βίωσε την εξορία σε Φολέγανδρο, Βόνιτσα, Κατούνα, Ακροναυπλία και στο τέλος στην Κέρκυρα, στο νησάκι Λαζαρέτο. Με την εισβολή των Γερμανών, οι Ελληνες χωροφύλακες παραδίδουν τους 625 Ακροναυπλιώτες στους Γερμανούς, πιστά σκυλιά του φασίστα Μεταξά. Τους εναπομείναντες 180 ζωντανούς Ακροναυπλιώτες τους μεταφέρουν στο Λαζαρέτο. Το Σεπτέμβρη του 1943 η Ιταλία συνθηκολογεί με τους Συμμάχους και οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι. Το Κόμμα τοποθετεί τον Μενέλαο (Ρένο) στη θέση του Γραμματέα Επαρχίας Αλμωπίας Αριδαίας. Κατά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τον τοποθετούν στην οικονομική διοίκηση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Μετά από τη Βάρκιζα και το Μπούλκες, το Γενάρη του 1948 τοποθετείται στο ΔΣΕ, στη Μοίρα αυτοκινήτων του ΔΣΕ. Παρέμεινε πιστός κομμουνιστής και πέθανε στις 14 Αυγούστου 1986 στο Μπρνο της Τσεχοσλοβακίας.

ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πέρης). Στην Κατοχή υπήρξε υπεύθυνος Εθνικής Αλληλεγγύης στην Αλμωπία. Στο ΔΣΕ συμμετείχε από τις 27 Οκτώβρη 1947 ως μέλος του ΚΚΕ. Μετά από την ήττα μας κατέληξε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία. Απεβίωσε στις 30 Νοέμβρη 1986 στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών.

Στη μνήμη τους, της νύφης και των αδελφών μου, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αριδαίς, 1.500 ευρώ υπέρ του ηρωικού ΚΚΕ για την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυσή του, το οποίο πέρασε θύελλες και θύελλες και συνεχίζει να παραμένει όρθιο.

Μετά τιμής

Ελευθεριάδης Δημήτριος (Τάκης), Γραμματέας ΠΕΑΕΑ Αλμωπίας

***

ΦΩΤ.

Στις 11 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ από το Μεταλλικό Κιλκίς. Στη μνήμη του η σύζυγός του Σοφιανίδου Ελισάβετ (Λίζα) προσφέρει 130 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού.

  • Επίσης, στη μνήμη του η κουμπάρα του Αποστολίδου Στέλλα προσφέρει 20 ευρώ (ο σ. Κώστας για πολλά χρόνια ήταν γραμματέας της ΚΟ Μεταλλικού).

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΤΣΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ευγ. Χουνουζίδη - Μάτσου

***

ΖΩΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΩΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΩΤ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Δάφνη Χουνουζίδη - Τριπολίτη

***

ΦΩΤ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΝΙΚΟΥ που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και (Μπάρμπα) ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ που με τη στάση ζωής τους μας διαπαιδαγώγησαν σαν νέες κομμουνίστριες με τα ιδανικά του Κόμματος, προσφέρουμε στη μνήμη τους, για τα 90 χρόνια του δοξασμένου Κόμματός μας, του ΚΚΕ, 60 ευρώ, μέσω Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης.

Φωφώ - Παρθένα

***

ΦΩΤ.

Στις 29.11.2008 συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΜΑΔΕΜΛΗ, το γένος Διαμαντάκη, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη της προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Ανω Τούμπας.

Ο σύζυγος Βασίλης, τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

Στη μνήμη του αξέχαστου γιατρού μας, γυναικολόγου, ΗΛΙΑ ΜΑΣΟΥΡΙΔΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Τάσος Λεωνιδάκης

Λίτσα Αναστασίου

***

Η συντρόφισσα Ελένη Κασαπάκη στη μνήμη του συντρόφου της, ΓΙΑΝΝΗ, προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι.ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Ι.ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
***

ΦΩΤ.

Την 1η Δεκέμβρη έκλεισε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, στα 88 του χρόνια, ο πατέρας μας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του Κόμματος ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΜΙΛΙΑΔΗΣ. Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Τα παιδιά του Πάρης και Κούλα

***

ΦΩΤ.

Ο ΙΒΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ γεννήθηκε το 1921. Το 1943 βγήκε στο βουνό αντάρτης αγωνιζόμενος κατά των Γερμανών μέχρι το Φλεβάρη του 1945. Με τη συμφωνία της Βάρκιζας παρέδωσε το όπλο του στο 13ο Σύνταγμα Κιλκίς όπου και πήρε απολυτήριο από τον ΕΛΑΣ (όπως ακριβώς εικονίζεται στη φωτογραφία) στις 12/2/1945. Πέθανε τον Οκτώβρη του 2003. Η σύζυγός του Ιβανίδου Αννα προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Τιμώντας τη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ προσφέρουμε για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα Πελαγία Παπαθανασίου, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

ΦΩΤ.

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μαθηματικός, γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1922 από γονείς Ποντίους. Μέλος της ΕΠΟΝ το 1943 αναδείχτηκε γραμματέας της ΝΕ της Οργάνωσης. Το 1948 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του, πιάστηκε και στάλθηκε στο Μακρονήσι, όπου κρατήθηκε τριάμισι χρόνια. Το 1947 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Λυκειάρχη. Ηταν μέλος του παραρτήματος Ανατ. Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ. Πέθανε στις 4 Μάρτη του 1994.

ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη του και για τη στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ, η σύζυγός του Βασιλική Παπαδοπούλου προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Δόξας - Παπάφη.

***

φωτ.

Στις 15/10/2008 πέθανε στην Ιταλία η ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ. Γεννήθηκε στην Πολωνία στις 13/9/1953 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Ο πατέρας της ήταν μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, μεγάλωσε στην Τσεχοσλοβακία στην πόλη Μπρνο, εκεί σπούδασε βοηθός μικροβιολόγος. Το 1982 επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και εργαζόταν. Ηταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά.

Στη μνήμη της, οι θείες της Κοτανίδου Κίτσα, Ταυλαρίδου Αννα και Διαμαντίδου Βέρα προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΡΕΝΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ, ο Πάνος Μουζάκης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ιθάκης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συζύγου ΕΛΕΝΗΣ ΤΑΤΣΗ που πέθανε στις 17 Ιούνη 2008 και των συναγωνιστών ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΡΜΠΙΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΤΣΗ, ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΡΗ, προσφέρω 150 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ζωγράφου.

Κώστας Τάτσης

***

ΦΩΤ.

Ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ στις 31 Δεκέμβρη του 2006 «έφυγε» από κοντά μας. Γεννήθηκε στην Κορνοφωλιά Εβρου. Ηταν μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του Κόμματός του. Στη μνήμη του προσφέρουμε, για την Οικονομική Εξόρμηση, 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του.


ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Συρόγιαννος)
ΣΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Συρόγιαννος)

ΣΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΟΣ

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΑΛΙΚΗ
ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΑΛΙΚΗ

ΜΑΔΕΜΛΗ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ - Διαμαντάκη
ΜΑΔΕΜΛΗ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ - Διαμαντάκη

ΒΑΚΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΚΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΚΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΚΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Πάνος Μιχαηλίδης
Πάνος Μιχαηλίδης

ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΝΝΙΝΟΥ Αντζουλάτου ΝΙΚΗ
ΑΝΝΙΝΟΥ Αντζουλάτου ΝΙΚΗ

ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου
ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ