Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες, ενόψει

«Λάσπη» στη Β΄Σκηνή του «Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας»
«Λάσπη» στη Β΄Σκηνή του «Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας»
Η «Πράξη» ανεβάζει (19/12) στη Β΄ Σκηνή του «Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας» το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Η λάσπη». Σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου, μουσική Σταύρου Γασπαράτου. Παίζουν: Μαρία Καλλιμάνη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημήτρης Ξανθόπουλος. Μια γυναίκα «δραπετεύει» από τη μεγαλοαστική ζωή της και μετακομίζει σ' ένα απομονωμένο σπίτι, κληροδότημα θείας της. Ο αιφνιδιασμός της είναι τεράστιος, όταν ανακαλύπτει πως στο σπίτι εισέβαλε και κατοικεί ένα ζευγάρι με τρία παιδιά, με τη σιωπηλή συνενοχή ολόκληρου του χωριού. Το ειδυλλιακό καταφύγιο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Η μάχη για τη διεκδίκησή του είναι επώδυνη. Τα τρία πρόσωπα υπερασπίζονται με νύχια και δόντια τη «φωλιά» τους, ματώνουν και ματώνονται, αναμετριούνται με το σκοτεινό παρελθόν του σπιτιού, γλιστρούν σε επικίνδυνα παιχνίδια εξουσίας και υποταγής.

  • Την κωμωδία «Ζορζ Νταντέν» του Μολιέρου ανεβάζει (19/12) το θέατρο «Τόπος Αλλού», σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Το έργο μιλά, απολαυστικά, για τη ζήλια. Ενας ζηλιάρης υπερήλικας που είχε τη φαεινή ιδέα να διαλέξει γυναίκα αριστοκράτισσα, αλλά νέα και απένταρη, υποφέρει και λιώνει σαν κερί, σκορπίζοντας το γέλιο στο θεατή, προβληματίζοντάς τον ταυτόχρονα. Στον Γολγοθά της νεότητας μιας αιθέριας ύπαρξης αυτός σέρνει το σταυρό του. Σκηνικό - κοστούμια: Μίκα Πανάγου. Μουσική: Κώστας Χαριτάτος. Επιμέλεια κίνησης: Βίβιαν Ιωάννου. Παίζουν: Δημήτρης Οικονόμου, Ναταλία Στυλιανού, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ασπασία Πίκου, Πάνος Ροκίδης, Χρύσανθος Παύλου, Μαρίνα Δανέζη. Πιάνο: Γιάννης Παπλωματάς. Τραγούδι: Κατερίνα Μπαλαμώτη.
  • Την επίκαιρη κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω...», παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, στο «Θέατρο του Μύλου». Εργο κοινωνικής διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα φάρσα, ξορκίζει τα κακώς κείμενα, με νοικοκυρές που ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ αλλά δεν ...πληρώνουν. Με καυστικότητα, ευρηματικότητα και χιούμορ ο Ντάριο Φο σχολιάζει την ακρίβεια και την οικονομική κρίση, που απασχολεί και τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Η παράσταση του «Θεσσαλικού», χρησιμοποιώντας τους κώδικες του λαϊκού θεάτρου, παρουσιάζει το έργο ως επιθεώρηση, στην οποία καταστάσεις του έργου αντιστοιχούν με καταστάσεις της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Σκηνοθεσία Ελένης Μποζά, σκηνικά - κοστούμια Μυρτώς Σταμπούλου. Παίζουν: Πόπη Πελτεκοπούλου, Δήμητρα Φράντζιου, Χάρης Φλέουρας, Ζωή Μωραΐτη, Κώστας Καλλιβρετάκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ