Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Οργανώνουν την πάλη, δίνουν τον τόνο της συνέχειας

«Συνεχίζουμε τον αγώνα» μαζικά, μαχητικά, οργανωμένα, περιφρουρημένα. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν μαθητές και φοιτητές - σπουδαστές, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην καταστολή, για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί τους μαθητές να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις:

  • Αύριο Δευτέρα, συμβολική «περικύκλωση» της Αθήνας, με τους μαθητές να κλείνουν τους δρόμους σε διάφορα σημεία και να προχωρούν σε τοπικές κινητοποιήσεις σε: Υπουργείο Παιδείας, Εθνική Αμυνα, Πλατεία Καλογήρων, Γαλατσίου και Αγίας Λαύρας, Θηβών, Θησέως και Δαβάκη, Πλατεία Κοραή (Πειραιάς).
  • Την Τρίτη διοργανώνονται γενικές συνελεύσεις, Τοπικά Συντονιστικά και οι μαθητές προχωρούν σε δραστηριότητες για να ενημερώσουν τις γειτονιές, τους γονείς, τους εργαζόμενους για τα αιτήματά τους.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, μέσα από τις συλλογικές διεργασίες στις σχολές, είτε γενικές συνελεύσεις, είτε επιτροπές αγώνα (εκεί που δεν ήταν συγκεντρωμένος ο απαιτούμενος αριθμός φοιτητών για γενική συνέλευση ή εκεί που η γενική συνέλευση αποφάσισε να ορίσει μια επιτροπή συντονισμού για την υλοποίηση της απόφασής της) προχωρούν σε συντονισμό αυτής της αγωνιστικής τους δράσης. Το Συντονιστικό των Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα από όλες τις σχολές της Αθήνας δίνει τον τόνο της συνέχισης της πάλης και καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να οργανώσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή και να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε κλείσιμο των σχολών μέχρι τις 19 Δεκέμβρη.

Ακόμα, μαθητές και φοιτητές - σπουδαστές προχωρούν σε νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και διαδηλώνουν μαζί με το ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων καλεί τους μαθητές αύριο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στα δημαρχεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Επίσης, οι επιτροπές σπουδαστών και φοιτητών, μετά από κοινή σύσκεψη, προχωρούν σε μαζικές εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους και συνοικίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ